Ordino aplica l’IPC als imports de cessió si es vol tirar endavant un projecte urbanístic

El consell de comú ha aprovat que les tarifes de cada unitat d’actuació s’incrementin amb el 3,3% oficial amb què es va tancar el 2021

Una vista del poble d'Ordino.
Una vista del poble d'Ordino. ARXIU

Qui vulgui impulsar un projecte urbanístic a Ordino haurà de pagar, a partir d’ara, més diners al comú. La corporació ha aprovat el nou decret que regula l’import de la cessió econòmica prevista al pla d’urbanisme de la parròquia. Bàsicament, s’actualitza el preu a les diferents unitats d’actuació en funció de l’IPC amb què es va tancar el 2021: un 3,3%.

La mesura va ser validada ara fa uns dies, en sessió de comú. De fet, es tracta d’una actuació habitual per part de la corporació, que aplica la disposició de la Llei d’ordenació del territori i urbanisme que permet que “la cessió obligatòria i gratuïta pot ser l’equivalent econòmic del valor del terreny” si es tracten d’unitats situades en sòl urbà consolidat.

De fet, aquestes tarifes estaven fixades per un decret anterior. Ara, però, el comú ha volgut aplicar l’increment de la inflació. Així, els preus s’han autoritzat amb l’IPC oficial del 2021, que va ser del 3,3%.

Per posar dos exemples, el valor de repercussió del sòl en euros per metre quadrat era, fins ara, de 1,225,80 a la zona del Clos d’Ordino. Ara, queda fixat en 1.266,25. En canvi, al cap dels Camps tocarà pagar ara 1.071,53 euros pels 1.037,30 que establia el decret de l’abril del 2021.

Etiquetes

Comentaris

Trending