Objectiu Comú dubta que pla pel Palau de Gel revitalitzi la instal·lació

El conseller Albert Torres considera que la solució no és només “uns tobogans i un rocòdrom” i no es creu les previsions d’ingressos apuntades a la reunió de poble

Representació de com seria el futur parc aquàtic del Palau de Gel.
Representació de com seria el futur parc aquàtic del Palau de Gel. COMU DE CANILLO

La minoria comunal de Canillo es mostra escèptica amb el pla que la majoria vol impulsar per revitalitzar el Palau de Gel. El conseller Albert Torres ha posat en relleu, per una banda, que no acaben de veure que amb el projecte s’aconsegueixin tants ingressos com els indicats durant la presentació pública. Per l’altra, es retreu que no se’ls hagi deixat participar en aquest i que tot just tinguessin els detalls en la trobada celebrada ara fa uns dies.

Gairebé es pot dir que Objectiu Comú, el grup a la minoria de la corporació, i la majoria de Demòcrates només coincideixen en una cosa: que calia una inversió al Palau de Gel un cop tancat l’acord de renovació del lloguer del terreny on s’aixeca la instal·lació. “Està clar que es necessita una revitalització”, ha admès Torres. Ara bé, no tant ho està que la fórmula escollida sigui l’adequada, almenys, al seu entendre.

“Pensar que uns tobogans i un rocòdrom siguin la solució... jo crec que no hi haurà prou”, ha afirmat preguntat per Altaveu. Entén que calia anar més enllà. A banda, també mostra un cert escepticisme amb les previsions d’ingressos fetes pels pròxims anys, un cop es posin en marxa els nous atractius. “Els números no me’ls acabo de creure. Potser hi anirà gent, però no veig que es dobli aquesta recaptació”, ha apuntat.

Representació de com seria el futur parc aquàtic del Palau de Gel.

Relacionat

Canillo vol impulsar el Palau de Gel convertint-lo també en un parc aquàtic

Des de la minoria, s’assegura que tenien altres propostes que, si se’ls hagués volgut escoltar, haurien posat sobre la taula. “Insistíem a fer reunions per explicar-ho i res”, ha comentat. Entre aquestes, Torres posa l’exemple que d’un simulador de vol. “Vaig anar a Vancouver on hi ha un i té un gran èxit. Funciona. La gent fa cua, més d’una hora”, recorda.

Justament, si el fons no li convenç, encara més la forma. Des d’Objectiu Comú es lamenta que “de tot el que van presentar ens vam assabentar el dia de la reunió de poble. Estant a la comissió de Turisme, mai ens n’havien parlat. També havíem demanat una comissió específica i tampoc es va fer”, denuncia, tot remarcant que el desig de l’agrupació era poder aportar un gra de sorra. “El Palau no és teu ni meu; és de la parròquia. Si estem al comú, és perquè algú ens ha posat”, recorda. .

Per aquest motiu, torna a criticar la forma de fer de l’actual majoria en general i del cònsol major en particular. “La percepció global és que el comú és de vuit. I amb el tema del Palau de Gel, d’un. I tota la resta ni veu ni vot. A vegades es porten les coses com si com fos una empresa privada personal i un comú no ha de funcionar així”, retreu Torres, que recorda que “en dos anys i mig hem vist molt menyspreu a la minoria i falta de respecte institucional; sembla que només estiguem allà per fer nosa i no és així. Jo no tinc gens d’interès que la parròquia vagi malament; al contrari”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending