Millores en un accés embellit al Parc Natural del Comapedrosa

El comú de la Massana recuperarà també l’antic camí de les Carboneres, amb la construcció de dues passarel·les

Els consellers Josep Maria Agell i Sergi Gueimonde davant la porta d'entrada.
Els consellers Josep Maria Agell i Sergi Gueimonde davant la porta d'entrada. COMÚ DE LA MASSANA

La recepció dels visitants del Parc Natural del Comapedrosa millorarà aquest estiu tant pel que fa a la senyalització com en atractiu. En els darrers mesos, el departament de Medi Ambient del comú de la Massana ha estat treballant amb diversos projectes per millorar l’experiència del visitant. Un dels punts més destacats és l’embelliment de la façana del dic, ja que abans no quedava prou clara la porta d’entrada al parc.

“L’embelliment ha consistit en el revestiment de tota la façana amb un element natural, com són les làmines de fusta, a sobre de les quals hi ha el nom de l’espai protegit amb un sistema d’encunyament, que va canviant amb les ombres, al llarg del dia, i que a la nit s’il·lumina amb un sistema de llums de baix consum”, explica el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde. A més, també s’han col·locat làmines uns metres abans del dic, de forma vertical, seguint de forma natural la ruta d’accés al parc per acompanyar el visitant fins a l’accés principal.

Gueimonde ha remarcat que amb aquesta gran porta d’entrada, a banda d’embellir la zona, queda solucionada la problemàtica d’orientació amb què es trobaven els visitants. El conseller també s’ha referit a un altre dels objectius del comú, que és que l’accés principal al parc es faci a través del camí del riu Pollós. Per això en breu es licitaran les obres de l’antic camí de les Carboneres, que enllaçaran aquesta via d’entrada amb la zona d’aigües Juntes. Per tant, la pista forestal estarà destinada al pas de serveis.

Pont del riu Pollós
Agell i Gueimonde al pont del riu Pollós. | COMÚ DE LA MASSANA

“Pensem que serà molt més agradable pels visitants començar l’excursió per la zona del riu Pollós i enllaçar amb les Carboneres, que com el seu nom indica, era una zona on antigament s’hi feia carbó, que es destinava a la indústria del ferro. Es tracta d’un camí que existeix però que en aquests moments no és transitable ni accessible”, ha explicat Gueimonde, que ha avançat que la intenció és recuperar-lo i salvar els trams amb precipici amb la instal·lació de dues passarel·les.

També hi haurà canvis en l’accés al Circuit Interpretatiu del Comapedrosa, una ruta de baixa intensitat que permet conèixer els diferents elements del parc d’una forma fàcil, amb panells explicatius de les flora, fauna i geomorfologia. Enguany s’ha eliminat una part del circuit que es feia dins la pistes de les Marrades, fent un bucle per l’interior del bosc, una ruta molt més agradable per la qual es poden observar diferents treballs de pedra seca, a més de les espècies vegetals.

Etiquetes

Comentaris

Trending