Més d’un centenar de propostes per als Pressupostos Participatius d’Andorra la Vella

En tancar-se el període de presentació d’idees s’engega la fase de valoració, per filtrar les que compleixin els requisits tècnics, i al juny es podran votar les iniciatives finalistes

Conxita Marsol i Meritxell López duraant la presentació dels Pressupostos Participatius.
Conxita Marsol i Meritxell López duraant la presentació dels Pressupostos Participatius. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

El comú d’Andorra la Vella ha rebut un total de 108 propostes ciutadanes en la segona edició dels Pressupostos participatius, després que el dijous passat va finalitzar el període de presentació d’idees. En tacar-se aquest termini, s’engega la fase de valoració, on es filtraran per assegurar-se que totes compleixin els requisits tècnics. Al mes de juny s’espera que els veïns de la capital puguin votar les iniciatives finalistes.

Aquestes 108 propostes són una xifra molt similar a la registrada l’any passat i que segons Meritxell López, consellera de Projectes Participatius, “ha de representar una motivació per a totes i tots de cara a les següents fases d’aquesta convocatòria”. Alhora, ha volgut agrair la bona implicació i participació de la població de les propostes, que ara s’analitzaran detingudament una a una. La majoria de les aportacions ciutadanes (89) han arribat per via telemàtica, a través de la web decicim.andorralavella.ad. Les 19 restants s’han tramès a través d’alguna de les bústies ubicades al Centre cultural La Llacuna, a l’Oficina de l’Espai Ciutadà, a l’Oficina de tràmits de Santa Coloma i a El Rusc.

Ara el projecte dels Pressupostos Participatius arriba a l’equador, ja que es valoraran detingudament per part dels serveis tècnics del Comú per mitjà de la Taula Tècnica de Validació. S’analitzarà, doncs, que compleixin els requisits establerts, com ser viables econòmicament (aquest any s’ha fixat un topall màxim de 200.000 euros, el doble de l’any passat) i des del vessant tècnic, així com que es tractin de projectes de competència comunal.

En la darrera fase del procés, ja arribats al mes de juny, totes les actuacions que hagin superat el filtre tècnic seran sotmeses a votació ciutadana. Hi podran participar de forma telemàtica i a través dels punts de votació distribuïts per la parròquia totes aquelles persones censades a Andorra la Vella majors de 16 anys.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending