La Massana aprova destinar 1,4 milions d’euros per a la recompra de preferents d’EMAP

Es tracta d’una proposta que es fa de forma anual i que permetrà la recompra total al 2026, augmentant, d’aquesta manera, en un 6% la participació que es té de SETAP

Un esquiador a Pal Arinsal.
Un esquiador a Pal Arinsal.

Com cada any, el comú de la Massana ha proposat i aprovat destinar una partida per a la recompra de participacions preferents d’Estacions de Muntanya Arinsal-Pal (EMAP). La quantia que s’ha decidit aquest dijous durant la sessió de consell és d’1.461.500 euros i l’adquisició es farà efectiva al mes de gener. Finalment, l’amortització total s’efectuarà al 2026 i, d’aquesta manera, s’ampliarà la participació que la parròquia té a la societat SETAP 365 en un 6%.

Durant la sessió de consell de comú s’ha aprovat l’autorització de despesa per exercir el dret voluntari d’adquisició de participacions preferents a les entitats bancàries subscriptores d’EMAP. Bàsicament, recomprar-les com s’està fent des del 2013, quan es va fer aquesta emissió de preferents. La quantia que s’hi destinarà aquest any serà d’1,4 milions d’euros, similar a l’aprovada al novembre del 2021.

Amb aquesta partida, que es farà efectiva a finals del mes de gener de 2023, l’emissió inicial es reduirà i passarà a ser de 7,3 milions fins als 5,8, aproximadament. El conseller de finances, Jordi Areny, ha recordat que l’emissió inicial era de 19 milions d’euros, per tant, ja s’ha pagat gairebé el 70% del total. A més, l’amortització es podrà finalitzar un any abans del que s’havia previst de forma inicial. En un principi, s’esperava poder finalitzar el procés al 2027, però serà al 2026 quan la Massana acabi la recompra completa. Aquest fet, segons Areny, es deu que al 2024 es va poder amortitzar dos anys.

Aquesta recompra completa al 2026 tindrà diverses conseqüències. La primera d’elles serà alliberar el gairebé 1,5 milions d’euros que es destina anualment a l’adquisició de preferents, “i poder destinar-los a altres necessitats de la parròquia”. A més, també es modificarà la participació que es té a SETAP 365, la societat que fusiona les pistes d’esquí de la Massana, Canillo, Soldeu i El Tarter. Actualment, es compta amb un 19,9% de la participació, que augmentarà en un 6% i resultarà pràcticament un 26% al 2027.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending