Majoral acusa Cairat de demagog i aquest diu que el cònsol és poc transparent per l’abocador

El projecte d'ampliació de la instal·lació de la Rabassa enfronta el cònsol major i el conseller de l'oposició

Comentaris

Una imatge de la sessió de comú d'aquest dimarts.
Una imatge de la sessió de comú d'aquest dimarts. B.N.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral ha acusat el conseller de l'oposició, Cerni Cairat de fer demagogia. Aquest ha afirmat que el cònsol ha estat poc transparent en no informar de l'acord de la junta de govern segons el qual s'havia encomanat un estudi de viabilitat per a l'ampliació de l'abocador de terres.

Cairat ha expressat el seu malestar perquè l’oposició no va ser informada de l’acord de junta de govern per l’estudi d’ampliació de l’abocador de la  Rabassa. “Estimen que tindrà un greu impacte mediambiental amb un trànsit de 200 a 400 camions per dia”. Ha demanat que es reconsideri la ubicació de l’abocador i ha reiterat el rebuig de Desperta Laurèdia a la instal·lació de la Rabassa. Ha acusat la majoria comunal de manca de sensibilitat, ja que l'ampliació del terreny suposaria gairebé duplicar la superfície actual, cosa que tindria "una afectació i un impacte molt gran" i des de l'oposició són partidaris d'estudiar una altra ubicació.

Majoral ha acusat Cairat de fer demagogia i ha compartit la voluntat del conseller de l’oposició per la sostenibilitat. “Nosaltres actuem”, ha dit el cònsol “i hem de posar solució al problema dels abocaments. Serà un abocament públic i qui regularà els viatges serà el comú. Hem volgut anticipar-nos en la mesura de la seva capacitat a aquesta problemàtica encomanant un projecte d'ampliació d'un abocador ja existent".  Segons Majoral, l’acord de la junta de Govern és només un encàrrec per a l’estudi de viabilitat. Cairat, per la seva part, ha dit que Majoral ha actuat amb manca de transparència i de sensibilitat, i aquest ha replicat que ja s’informarà quan estigui enllestit l’estudi.

També des de l’oposició i en relació a les obres del parc infantil del Prat Gran ha demanat que no es duguin a terme durant l’estiu. Majoral ha contestat que es duran a terme el mes de setembre. S’iniciaran quan ja hagin arribat tots els materials per no tenir els treballs aturats,

Per altra banda i en sessió extraordinària, la muntanya de Francolí s’ha arrendat en subhasta  a Jordi  Romaneda per 400 euros. Les dites han començat a 300 i hi ha hagut dos candidats.

Comentaris (2)

Trending