Els liberals escaldencs proposen premiar als ciutadans que facin bé el reciclatge

La formació, que aplaudeix la iniciativa de les casetes, defensen que cal fer un pas més i crear una targeta cívica que permeti a qui separi de forma correcta els residus gaudir d’avantatges, descomptes o promocions

Interior de la caseta.
Interior de la caseta.

L’agrupació escaldenca de Liberals d’Andorra ha valorat de forma positiva la iniciativa del comú de posar en marxa noves casetes de reciclatge que funcionen amb targetes magnètiques i que determinen franges horàries per dipositar els diferents tipus de residus. Des de la formació es demana, però, que la corporació vagi un pas més enllà i proposen la creació d’una targeta cívica que permeti als ciutadans que compleixen de forma correcta amb la separació de residus aconseguir determinats avantatges.

A través d’un comunicat, els liberals escaldencs aplaudeixen la iniciativa del comú. Destaquen que accions com aquestes “són necessàries per potenciar el reciclatge a la parròquia”. Tot i això, demanen fer un pas més i que es valori la possibilitat de premiar als usuaris d’aquestes casetes. En aquest sentit, proposen la creació d’una targeta cívica per als residents a Escaldes-Engordany que permeti aconseguir avantatges, descomptes o promocions per a tots aquells que reciclin d’una forma adequada.

La nova caseta de recollida de deixalles a Escaldes.

Relacionat

Escaldes instal·la la primera caseta de recollida de deixalles

Precisament, el comitè liberal destaca que un servei semblant al que ells proposen es podria dur a terme a Ordino, després que el segon projecte més votat al pressupost participatiu a la parròquia contemplés la posada en marxa d’una màquina que premia a les persones per reciclar correctament. A més, subratllen que aquest sistema també es fa servir en altres països com Dinamarca, Bèlgica o Suècia.

Per això, proposen a l’equip comunal que tinguin en compte aquesta possibilitat per poder incentivar el reciclatge a la parròquia i seguir promocionant accions per a lluita contra el canvi climàtic i el respecte pel nostre entorn natural.

Comentaris (2)

Trending