Instal·lació de les bigues a la plaça que sobrevolarà l’avinguda Rocafort

Les obres, amb un import global que està al voltant dels 1,2 milions d'euros, han patit un retard a causa del retard en el subministrament de materials

Les obres de la futura plaça.
Les obres de la futura plaça. BRU NOYA

La construcció de la plaça de les Arades a Sant Julià de Lòria ha entrat en una nova fase amb l'inici de la col·locació de les bigues. Les obres, amb un import global d'1,2 milions d'euros han patit un retard a causa del subministrament de materials. La futura plaça sobrevolarà l'avinguda Rocafort i els treballs han d'estar acabats durant el primer trimestre de l'any vinent.

Les bigues no han arribat fins aquest mes al novembre, quatre mesos més tard del que es preveia inicialment. Aquests elements estructurals han de permetre sustentar l'espai públic que ha de revitalitzar la part alta del poble. Govern va declarar el projecte com a obra d'interès nacional per tal de garantir-ne la viabilitat. Està previst que la plaça tingui una superfície de 700 metres quadrats, equivalent a la de la Germandat. El cost global de l'obra és proper als 1,2 milions d'euros ja que una part correspon a Govern per rebaixar el risc d'inundabilitat i l'altra al comú lauredià.

Els treballs van iniciar-se el mes de gener, fet que durant aquest temps està comportant restriccions en el trànsit en determinades hores del dia. Així, per exemple, es talla la circulació durant una estona a la nit i els vehicles en sentit Sant Julià han de passar pel túnel de la Tàpia mentre que els que es dirigeixen en sentit Andorra la Vella ho poden fer per l'avinguda Verge de Canòlich.

El 13 de juliol del 2021 el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, i el cònsol major, Josep Majoral, van signar un conveni de col·laboració per executar les obres de l’espai públic de forma conjunta i coordinada.

Comentaris (5)

Trending