Espot i els comuns lloen la tasca dels agents de circulació

Els comuns estan treballant per actualitzar la llei que afecta el cos amb la qual es vol dotar als agents de més mitjans i adaptar-la al context actual i funcions que duen a terme

Foto de família de les autoritats amb els agents de circulació guardonats.
Foto de família de les autoritats amb els agents de circulació guardonats.

Els agents de circulació han pogut tornar a celebrar la seva festivitat després de dos anys sense fer-ho per la pandèmia. Des de les institucions s'ha volgut reconèixer la seva feina feta durant la crisi sanitària i han avançat que estan treballant en un nou text legislatiu per adaptar la llei del 2005, dotant als agents de més mitjans i adaptar-la al context actual i les funcions que desenvolupen.

Després de dos anys sense poder celebrar la festivitat dels agents de circulació. Aquest matí, el santuari de Meritxell ha recuperat l’acte tradicional on s’ha reconegut la trajectòria dels agents més veterans, amb 15 i 25 anys al cos, així com s’han donat la benvinguda als nous. De fet, tant l’executiu com els cònsols han volgut agrair tota la tasca duta a terme, ressaltant aquella realitzada durant els dos anys de pandèmia. “Sou un excel·lent exemple d’administració de proximitat i de servei públic” ha emfatitzat el cap de Govern, Xavier Espot, i que “vetlleu pel dia a dia dels conciutadans”. Entre les tasques lloades, la cònsol major d’Encamp i presidenta de la comissió interparroquial, Laura Mas, n’ha destacat que “han estat una peça clau, dins de l’engranatge del país, dins de l’emergència sanitària i assegurar el major benestar i seguretat de totes les persones mentre ha durat la crisi sanitària” amb suport als StopLabs, assistència a la gent gran, transport de les mascaretes, controls d’aforament, entre moltes altres, i “ser els primers a arribar i els últims en marxar”.

“Han estat una peça clau, dins de l’engranatge del país, dins de l’emergència sanitària i assegurar el major benestar i seguretat de totes les persones mentre ha durat la crisi sanitària”

Actualment, tal com han destacat en els diferents parlaments, hi ha més de 200 agents de circulació en les set parròquies que ofereixen “suport i assistència en qualsevol adversitat”. De fet, com el dia a dia, el cos també ha d’adaptar-se al nou temps. En aquest sentit, des de Canillo es té la voluntat de dimensionar correctament el cos, amb tres nous agents, i és que, com ha indicat el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, hi ha diversos factors que fa necessària aquesta ampliació, com és “la població que està creixent”, així com “el nombre persones que visiten la parròquia”.

D’altra banda, les corporacions comunals estan treballant en la nova llei dels agents de circulació que l’estan treballant i ja s’ha passat el primer esborrany del text al servei de cada parròquia perquè facin les aportacions que considerin oportú. L’objectiu d’aquest nou text és actualitzar la llei del 2005 i dotar als agents de circulació de més mitjans i adaptar-la al context actual i funcions del cos. Tot i això, com ha avançat el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, “encara és molt prematur avançar-ne detalls”.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending