L’església de Sant Julià completa la seva remodelació amb el cor

Els treballs culminaran la renovació del temple amb els mosaics i l'altar, el canvi de mobiliari i il·luminació i un nou sistema de calefacció i d'aire condicionat

Comentaris

El cor en plena remodelació.
El cor en plena remodelació. B.N.

L'esglèsia de Sant Julià i Sant Germà completarà ben aviat la seva remodelació interna amb els treballs que s'efectuant al cor per adaptar la barana a la normativa . L'interior ja s'ha renovat amb els mosaics, l'altar, el mobiliari, les portes d'accés, la il·luminació i un nou sistema de calefacció i aire condicionat.

Les obres de remodelació van començar fa cinc anys i ha inclòs la remodelació de l’altar, l’ambó i la seu amb la instal·lació de mosaics en el presbiteri i capelles laterals, obra del jesuïta d’origen eslovè, Marko Ivan Rupnik, conegut com el Miquel Àngel del segle XXI. L’artista plasma en la seva obra la imatge d’un pantocràtor que cobreix tota la paret, així com la imatge de Jesús envoltat pels evangelistes, la Verge Maria i altres personatges rellevants de la iconografia catòlica.

S'ha concebut també una capella pròpia per a la Mare de Déu del Canòlich, patrona de Sant Julià de Lòria i ara ha estat el torn del cor que acusava el pas del temps, especialment en la fusta. En la remodelació del temple s’han aplicat quatre tècniques: mosaic, pintura, vidre i bronze banyat en or. Els nous bancs de fusta es van construir en un taller de Sant Julià, i les làmpades i el tallafred de l’entrada són en vidre i es van elaborar a Zagreb, Croàcia. 

Comentaris (2)

Trending