Escaldes vol tenir en marxa durant la primavera els ascensors entre Fiter i Rossell i els Vilars

La durada estimada de les obres, que haurien de començar a tot estirar el gener, és de quatre mesos i han de permetre enllaçar dues zones separades per un desnivell de 25 metres

Recreació de l'ascensor entre Fiter i Rossell i els Vilars.
Recreació de l'ascensor entre Fiter i Rossell i els Vilars. Comú d'Escaldes-Engordany

Si res es torça, durant la primavera de l’any vinent haurien d’estar en funcionament els dos ascensors que han de permetre crear una nova connexió, més accessible per als vianants, entre l’avinguda Fiter i Rossell i la carretera dels Vilars. El comú d’Escaldes-Engordany vol adjudicar les obres abans que acabi l’any i que aquestes es completin durant els primers quatre mesos de l’any. De retruc, també es crearà un petit passeig entre els dos aparells elevadors i s’arranjarà el camí de Sant Romà.

Es tracta d’un projecte que l’actual majoria comunal ja portava al seu programa electoral. Es considera que aquesta infraestructura és necessària, ja que facilitarà la mobilitat entre la zona baixa, ja més pròxima al centre de la parròquia i una altra més elevada, però que ha viscut un important desenvolupament urbanístic els darrers anys i, per tant, té una gran densitat de població.

A banda, es considera que el projecte, un cop estigui en marxa, pot suposar una reducció de l’ús del vehicle privat. I és que s’entén que facilitarà els desplaçaments a peu entre totes dues zones. De fet, aquest és un de motiu per arreglar també un petit passeig entre tots dos elevadors.

El projecte es posà en marxa el passat juny amb el concurs que va servir per contractar l’arquitecte que havia de dissenyar la infraestructura. El guanyador va ser Gonzalo Dávila i, ara, un cop completat tot aquest treball previ, s’ha llançat el concurs per adjudicar la construcció. La intenció del comú és poder haver completat aquest procés durant el desembre i que, ja al gener, les obres puguin començar.

ascenssor escaldes
Recreació de com serà l'ascensor de Fiter i Rossell. 

La previsió és que al llarg dels quatre primers mesos del 2022 es pugui completar aquesta construcció. Per tant, els nous ascensors haurien d’estar en funcionament durant la primavera de l’any vinent.

En concret, els ascensors connectaran l’avinguda Fiter i Rossell, al costat de l’edifici Jareño, amb la carretera dels Vilars. En aquest segon punt, la sortida es trobarà al costat del bloc de Santa Margarida. En total, un desnivell de 25 metres a salvar amb dos aparells. Seran panoràmics i, per tant, qui els utilitzi, en certa forma, també els podrà fer servir com a miradors de l’entorn.

WhatsApp Image 2021 10 31 at 17.31.10
Ubicació dels dos ascensors.

Entre tots dos aparells, hi haurà un passeig d’uns 60 metres. S’ha optat per aplicar un paviment d’asfalt per garantir la seva durabilitat, tenint en compte les circumstàncies climatològiques. També es demana que el percentatge màxim de pendent no superi el 13%, per garantir la facilitat de pas a les persones amb cadira de rodes.

Comentaris (6)

Trending