Escaldes i la Cambra engeguen un pla d’acció de revitalització comercial de la part alta

El comú hi destinarà 8.000 euros per les tasques que es portaran a terme a través de l’ens i que se centraran en la zona compresa entre les avingudes de les Escoles, Copríncep de Gaulle i Pessebre

Una imatge d'arxiu de l'avinguda del Pessebre.
Una imatge d'arxiu de l'avinguda del Pessebre. ARXIU

El comú d’Escaldes-Engordany i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis han acordat portar a terme un pla d’acció operatiu per a la revitalització comercial d’una zona concreta de la parròquia. Específicament, la compresa entre les avingudes de les Escoles, Copríncep de Gaulle i Pessebre. És a dir, la part alta, on s’està actuant per portar a terme el projecte Caldes, i on s’emmarcarà també aquesta acció conjunta. La corporació hi destinarà 8.360 euros per poder recolzar les tasques que es portaran a terme, i que tindran el seu reflex en el full de ruta que resultarà de l’estudi previ.

Des de la corporació expliquen que aquest acord té un lloc específic dintre del pla d’acció del projecte Caldes. En concret, aquesta empresa del comú té molt a veure amb una revitalització de la part alta de la parròquia des de diferents àmbits. Actualment, s’està portant a terme la part més centrada en l’art i en l’atractiu cultural de la zona, com pugui ser la recuperació de l’Espai Caldes. També la part patrimonial, com és la neteja del riu o l’adequació dels ponts. I més endavant estava previst engegar l’aspecte més econòmic. En aquest punt és on ha entrat en joc la proposta de la Cambra.

El que es busca des del comú és crear una zona de comerç “accessible a peu, de consum pausat”. En aquest sentit, s’estava a la recerca d’un ajut o partner que pogués aportar idees o una metodologia d’actuació. D’aquesta manera va sorgir la col·laboració amb la Cambra, que està portant a terme aquesta proposta a diverses parròquies del país. Escaldes aportarà, així, 8.360 euros, mentre que l’entitat s’encarregarà de fer les tasques ‘de camp’, que consistiran a fer enquestes entre els diversos comerços i fer un pla d’acció posterior, que es presentarà al comú.

Concretament, el pla es dividirà en tres estaments. En primer lloc, visitar la zona i observar l’activitat comercial, els tipus de botigues, i els locals tancats. Seguidament, es farà un estudi, anàlisi i diagnosi de la situació, contactant amb els empresaris. Així, es podrà veure què és el que es pot arribar a fer a nivell de treball intern. Finalment, es presentaran les conclusions, que seran un full de ruta o una proposta d’actuació. En aquest punt, ja serà el comú qui se’n farà càrrec de treballar amb els agents implicats, amb els propietaris i amb la gent que hi té relació en aquesta revitalització. En definitiva, plasmar la teoria sobre el terreny.

L’acord entre comú i Cambra s’acabarà de tancar la pròxima setmana, donant així el tret de sortida per a les tasques que s’han de portar a terme. El treball de la Cambra s’espera que duri uns mesos, però la corporació ha volgut remarcar el seu interès a tenir els resultats com més aviat millor. Per tant, es tractarà d’accelerar qualsevol procés que es presti, i així tenir la diagnosi de forma ràpida. L’objectiu és poder implementar accions abans que acabi la legislatura.

Comentaris

Trending