"És un pas ferm per a la construcció del recinte multifuncional”

Conxita Marsol destaca la importància de prorrogar el contracte del lloguer per acollir el multifuncional mentre que l'oposició socialdemòcrata s'absté

Comentaris

Al recinte de l'antiga plaça de braus s'hi ubicarà el multifuncional.
Al recinte de l'antiga plaça de braus s'hi ubicarà el multifuncional. Toni Solanelles

La  cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol ha manifestat que “és pas ferm per a la construcció del recinte multifuncional” després que el consell de comú hagi acordat prorrogar per un període de 30 anys el lloguer d’un terreny de gairebé 8.000 m2 on actualment hi ha l’antiga plaça de braus que els darrers mesos ha acollit el centre de vacunació.

 

Aquesta parcel·la, juntament amb la que és propietat del comú de més de 2.500 m2 -fruit d’una cessió anticipada de terrenys facilitada per uns particulars-, es cedirà al Govern perquè hi construeixi el recinte multifuncional. El lloguer mensual ascendeix a 25.000 euros El conseller de l’oposició Sergi González ha demanat si hi havia algun altre terreny que no tingués tan cost. Marsol ha dit que la ubicació és molt bona i que l’altre terreny era a la Margineda. “El centre de la parròquia és aquí. És un molt bon indret perquè hi ha moltes places d’aparcament”, un aspecte que han negat des de l’oposició en considerar que no hi ha prou places de pàrquing. Aquest punt ha estat aprovat amb els vots de la majoria i l’abstenció dels tres consellers socialdemòcrates.

Durant la sessió s’ha aprovat el conveni mitjançant el qual l’hospital tindrà garantida la connexió d’aigua potable davant d’un eventual problema de subministrament. L’equipament, embrancat a la xarxa e la parròquia d’Escaldes-Engordany, disposarà d’una connexió alternativa a Andorra la Vella, sempre que sigui necessari. La construcció d’aquest segon embrancament es pagarà a parts proporcionals, segons els metres d’obra que es facin a cada parròquia. El comú d’Andorra la Vella assumirà l’explotació i el manteniment del nou tram de xarxa, d’uns 60 metres, que serà d’ús exclusiu de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

També s’ha acordat suspendre temporalment la tramitació de llicències per a usos i obres d’instal·lacions de parcs solars i fotovoltaics en totes les zones urbanístiques d’Andorra la Vella per adaptar-se al Pla sectorial d’infraestructures energètiques d’Andorra aprovat amb posterioritat a la revisió del Pla d’Ordenació i Urbanisme de la parròquia (POUP).

En el punt de preguntes, els socialdemòcrates s’han interessat pel projecte del telèferic de Carroi ja que segons la consellera Dolors Carmona ha comentat que “no volem que es reactivi d’un dia per a l’altre i d’haver-nos d’assabentar pels mitjans de comunicació”.  També han preguntat pel cadastre i Marsol els ha informat que s’han presentat 60 al·legacions. La cònsol major espera que el cadastre pugui estar enllestit, com a molt tard, a principis de l'any vinent.

Etiquetes

Comentaris

Trending