Encamp ‘salva’ la compra de màquines pel nou gimnàs

El concurs inicial havia quedat desert perquè les ofertes presentades excedien el pressupost previst i s’ha acabat recorrent a una contractació directa

El Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp.
El Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp.

Petit ensurt el que ha viscut el comú d’Encamp a l’hora de comprar les màquines que han de nodrir l’ampliació del gimnàs del Complex Esportiu i Sociocultural. L’elevat preu que es demanava a les ofertes presentades superava les previsions fetes des de la corporació, que es volia gastar entorn els 180.000 euros. Després de deixar deserta l’adjudicació, s’ha recorregut al sistema de contractació directa, fet que ha permès reconduir la situació. Aquesta setmana, s’acabarà validant la compra en sessió de consell.

La licitació es va fer al febrer. Es volia tenir tot tancat a temps perquè, quan s’acabi l’ampliació ara en curs, el material que s’ha d’instal·lar a les noves sales ja estigui disponible. Les obres, de moment, avancen al ritme previst i, per tant, tot fa preveure que a l’estiu l’ampliació ja estarà disponible pels abonats.

El concurs preveia la compra de fins a 35 màquines. El problema ha estat a l’hora d’obrir les ofertes. La previsió pressupostària era de 180.000 euros. El cost proposat era força elevat. I vista la situació, es va optar per no adjudicar res i, per tant, declarar el concurs desert.

Es considerava, a més, que hi havia prou marge de temps, ja que les obres encara no han acabat. Per això, es va optar per una altra opció prevista a la legislació: buscant una contractació directa, prèvia demanda d’ofertes.

Així doncs, ara s’ha pogut solucionar la situació. La contractació ja està acordada i falta simplement la seva validació al ple del comú. Aquest serà un dels punts que s’hagi de tractar en la sessió prevista pel dijous vinent.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending