Encamp no obrirà cap zona del parc de l’Ossa fins a estar completament finalitzat

La corporació considera que, malgrat que algun espai estaria disponible abans, les mesures de seguretat que serien necessàries serien massa esforç per tot just unes setmanes d’ús

Simulació de com serà el futur parc d'Encamp.
Simulació de com serà el futur parc d'Encamp.

Quan Encamp inauguri el nou parc del poble, el de l’Ossa, ho farà de forma completa. A diferència del que s’havia plantejat en un inici, malgrat que alguna de les zones pugui estar enllestida abans, no es posarà en funcionament fins que tota l’obra estigui finalitzada. Es considera que caldria prendre determinades mesures de seguretat que, pel poc temps que es guanyaria, acabarien suposant un esforç massa important.

Ja fa catorze mesos que es treballa als espais que s’han de convertir en el nou espai lúdic d’Ëncamp, que suplirà el desaparegut Prat Gran. És un dels projectes claus del mandat que encapçalen Laura Mas i Jean Michel Rascageres. Per ara, els terminis s’estan complint. Tot fa pensar, ara per ara, que els plans es compliran i al llarg de la tardor es podrà disposar del parc.

Quan es va anunciar el projecte, es va dividir en fases. Justament, un dels motius era que si alguna s’acabava abans, hi hagués l’opció d’obrir-la a la ciutadania mentre es completava la resta. Això, finalment, no succeirà.

Fonts comunals han explicat a Altaveu que, efectivament, tot fa preveure que algunes de les zones del futur parc estaran enllestides abans. En canvi, però, s’ha optat per esperar a obrir-les al moment que tot estigui completat. Previsiblement, a finals de la tardor.

El motiu? Lògicament, la zona ja enllestida estaria al costat dels altres espais del parc encara en obres. I, per tant, com expliquen les fonts consultades, caldria aplicar determinades mesures de seguretat per evitar riscos. Més quan bona part dels usuaris del parc seran infants.

Un cop analitzada la situació, es considera que dites mesures suposarien un esforç que es considera massa elevat per tot just unes quantes setmanes de disponibilitat de l’espai. Per tant, es prefereix tenir paciència i esperar.

Més quan, amb el seguiment que es fa dels treballs, es constata que tot avança segons els plans. Així, si res es torça en els pròxims mesos, abans de finals d’any es podrà disposar del nou parc de l’Ossa a Encamp.

Comentaris (4)

Trending