La concessió del projecte de pisos socials a Ciutat de Valls es calcula per 60 anys

Es preveu convocar el concurs al llarg del mes de febrer, així com el de l’edifici que s’està estudiant al Cedre, a Santa Coloma, construcció del qual sí que assumirà el comú

Marsol presentant el projecte d'habitatges a Santa Coloma.
Marsol presentant el projecte d'habitatges a Santa Coloma. Pilar Candel

Andorra la Vella comença a posar fil a l’agulla als projectes de pisos socials que es preveuen a la parròquia, i que sumaran gairebé un centenar d’habitatges a preu assequible. D’una banda, el que s’ubicarà a Ciutat de Valls, que s’havia endarrerit per una frenada dels promotors, s’està acabant de perfilar el plec de bases, que inclou una concessió que es calcula per 60 anys. De l’altra, la promoció que es farà a Santa Coloma, a la zona del Cedre, també es traurà a concurs al mes de febrer, tot i que serà el comú qui n’assumirà el cost.

Les intencions de delegar en certa manera el bloc de pisos socials a Ciutat de Vall s’han indicat des d’un inici. Després d’una aturada puntual per indecisió dels promotors de la zona, s’ha tornat a posar ritme per tirar endavant el projecte com més aviat  millor. La cònsol major, Conxita Marsol, ha remarcat que aquesta concessió es preveu que sigui, si finalment es troba una empresa que se’n vulgui fer càrrec, serà per 60 anys. Malgrat això, com ja havia anunciat, si no es pot fer mitjançant concessió, s’estudiarà la possibilitat que sigui el comú qui se’n faci càrrec.

Tant en aquest cas, com en el de l’edifici a Santa Coloma, al Cedre, s’està treballant i ultimant el plec de bases per poder treure’l a concurs durant el mes de febrer. Per tant, els projectes s’haurien de posar en marxa aviat, cadascun en la seva modalitat, perquè en el cas de Santa Coloma, Marsol ha expressat les intencions que sigui el comú qui se’n faci càrrec de la construcció. Principalment, perquè es tracta d’un terreny que té un treball menys laboriós, al tenir les bases assolides i una estructura bastida. Concretament, es preveu un edifici de 3.782 metres quadrats distribuïts en set plantes.

Una imatge del carrer del Cedre.

Relacionat

Andorra la Vella impulsarà una quarantena de pisos de lloguer assequible a Santa Coloma

Com ja havia anunciat anteriorment Marsol, s’ha arribat a un acord amb la propietat adjacent per poder connectar l’aparcament a través del seu accés, i poder entrar des de l’avinguda d’Enclar. Així, s’oferiran places de pàrquing per a les persones que accedeixin a l’edifici. Marsol ha remarcat que a la zona de Santa Coloma no hi ha una manca important de places d’aparcament, com sí que és el cas de Ciutat de Valls, on baix de l’edifici es preveu que el pàrquing pugui ser d’accés públic. Així mateix, a la zona del Cedre es preveu que, de forma paral·lela a l’edifici, es pugui ubicar un espai per als ciutadans, una plaça pública “per donar servei a les persones del barri”.

En aquest mateix sentit, i per remarcar els esforços que la corporació considera que s’han fet en matèria d’habitatge, Marsol ha assenyalat la cessió a Govern del terreny per fer els pisos socials a la zona de l’Obac, i que ja s’han posat en marxa les obres. Ha recordat que aquesta parcel·la té un valor de 10 milions d’euros, i que allà s’ubicarà una petita zona per donar servei als veïns. Previsiblement, es tractarà d’una ludoteca. A més, també es considera que es millorarà el nombre de places d’aparcament, “hi ha moltes més de les que necessiten els pisos”.

Comentaris (2)

Trending