Els comuns demanen tres mesos de pròrroga per als edificis inacabats

A la reunió de cònsols s’ha acordat demanar dues modificacions al reglament de construcció de Govern, enfocats al termini de 18 mesos actual i per ampliar els permisos en obres de caràcter addicional

Els cònsols d'Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, Conxita Marsol i Josep Majoral.
Els cònsols d'Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, Conxita Marsol i Josep Majoral. Pilar Candel

La reunió de cònsols s’ha celebrat avui al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Un dels temes principals que s’ha tractat ha sigut l’acord entre tots els comuns per sol·licitar a Govern dues modificacions al reglament de construcció actual. En concret, es demanarà una pròrroga de tres mesos per a poder acabar els edificis que encara no estan culminats. Actualment, el termini és de 18 mesos.

“Es tracta d’un reglament i no una llei, per tant, les modificacions no haurien de ser força complicades”, ha apuntat la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. La principal petició gira al voltant dels edificis incabats, que actualment tenien un termini de 18 mesos per finalitzar-se. Els cònsols han acordat sol·licitar una pròrroga de tres mesos per poder fer-ho, “la pandèmia i les modificacions al pla d’urbanisme de Canillo han complicat les coses”, ha afirmat Marsol.

La segona modificació que s’ha sol·licitat a Govern i que afecta el reglament seria per a les construccions en caràcter addicional. En aquest sentit, s’ha demanat que es puguin fer usos per a centres esportius i recreatius lúdics tancats. Segons ha explicat Marsol, només es permetia si eren a l’aire lliure.

En aquesta mateixa reunió també s’ha parlat sobre el servei de bicicletes, Cicland, que Marsol ha confirmat que “hi ha molt pocs usuaris”. Per tant, els comuns reclamaran un replanteig de les condicions que tenen actualment. Marsol ha explicat que, cada parròquia té una subvenció segons el nombre d’estacions que es tenen, però que no a totes funciona d’igual manera.

“A parròquies com Canillo o Ordino s’ha constatat que hi ha pocs usuaris”, ha refermat la cònsol. Per tant, el que no volen els comuns és “satisfer una concessió per un sistema que no acaba de funcionar”. A la capital, segons ha explicat Marsol, sembla que hi ha més usuaris, però que també es deu al fet que es tracta d’un nucli urbà més ampli. “A la vall central és més fàcil que vagi bé, així i tot i que ens agradaria que funcionés millor”, ha apuntat Marsol.

Per últim, i com ja s’havia fet públic les darreres setmanes, Marsol ha confirmat que s’ha entrat el recurs administratiu pel tema de les transferències de Govern. Fa gairebé un mes que es va fer aquesta formalització, que suposa una avantsala fins a arribar a Batllia. La següent reunió de cònsols està prevista per al 8 de febrer, en aquesta ocasió a Sant Julià de Lòria.

Comentaris (3)

Trending