El comú de Sant Julià tanca l’execució del pressupost 2021 amb un superàvit de 900.000 euros

Els comptes, amb uns ingressos de 14,5 milions, s'han aprovat amb l'abstenció dels tres consellers de l'oposició de Desperta Laurèdia

Comentaris

La consellera de Finances del comú de Sant Julià de Lòria, Maria Àngels Marfany.
La consellera de Finances del comú de Sant Julià de Lòria, Maria Àngels Marfany. ALTAVEU

La liquidació del pressupost 2021 del comú de Sant Julià de Lòria presenta un saldo positiu de 907.614 euros, sent el total dels ingressos de 14,5 milions d'euros. Això representa una execució  del 94,69% del pressupost final i un 0,67% més que l'any anterior. Els comptes s'han aprovat amb l'abstenció dels tres consellers de l'oposició de Desperta Laurèdia. 

El total compromés de despeses ha estat de 15,7 milions d'euros, el que suposa un 89,86%  del pressupost final. Segons ha explicat la consellers de Finances, Maria Àngels Marfany, les partides que més han incrementat han estat els lloguers de terrenys, edificis i mobiliari, la promoció cultural, la promoció esportiva i les transferències a institucions sense finalitat de lucre. S'han reconduït crèdits per un import d'1.882.929,71 euros corresponents a despeses pendents de liquidar. L'import compromès d'inversió ha estat de  3'6 milions d'euros. Aquesta xifra inclou projectes d'un import considerable pendents d'acabar, com el cadastre, el dipòsit del Torrent dels Fenerals i la construcció d'un espai públic i d'un mur de prevenció del risc d'inundabilitat a la zona de les Arades.

La reducció de l'endeutament respecte a l'exercici 2020  ha estat de 430.716 euros

L'endeutament del comú a 31 de desembre del 2021 se situa en el 122% del formalitzat, el que representa un total de 17,5 milions d'euros. La reducció de l'endeutament respecte a l'exercici 2020  ha estat de 430.716 euros. L’aprovació dels comptes, però, no ha comptat amb el suport de la minoria de Desperta Laurèdia que s’han abstingut perquè “entenem que és fruit d’un alt volum de despeses reconduïdes de l’any 2021 cap al 2002 i per certes despeses pressupostades que no s’han acabat de dur a terme”, segons ha manifestat el conseller Cerni Cairat. Per la seva banda, el cònsol major, Josep Majoral ha atribuït les bones xifres a “una gestió acurada i flexible feta amb prudència perquè sortim d’una pandèmia a la qual ara s’ha sumat la guerra a Ucraïna”.

Durant la sessió s’han aprovat l’adequació de les ordinacions de Pressupost, de Preus públics i Tributària de l’exercici 2022 a la Llei de les Finances Comunals i l’ordinació de crèdit extraordinari per finançar la realització de millores en diferents dipòsits d’aigua potable de la parròquia. També s’han aprovat les ordinacions de  suplement de crèdit per finançar la realització d’eixamples i millores a les carreteres secundàries de Fontaneda i de la Rabassa a la zona d’Auvinyà, i el finançament dels premis guanyadors de diferents concursos organitzats pels infants i joves de la parròquia.

Al final de la sessió, el cònsol ha adreçat una carta a la consellera de la minoria Maria Àngels Aché per demanar-li que lideri la reconstitució de l’Associació de comerciants de la parròquia inactiva des de fa anys. Majoral li ha ofert tot el suport personal i d’efectius del comú per dur a terme aquesta tasca.

Comentaris (5)

Trending