El comú de Sant Julià eixamplarà la carretera de la Rabassa al poble de Juberri

Ha convocat un concurs públic nacional per a la realització dels treballs en diversos trams d'una via que ha registrat un augment important de la circulació

Comentaris

Vista del poble de Juberri.
Vista del poble de Juberri. Altaveu

El comú de Sant Julià de Lòria ha convocat un concurs públic nacional per a l'eixampla de la carretera de la Rabassa al seu pas pel poble de Juberri, al quart d'Auvinyà. La data límit per a la presentació de les ofertes és el 23 de juny i l'obertura dels plecs s'efectuarà quatre dies més tard.

Els treballs permetran dotar de més seguretat a una zona que ha vist augmentar la població però també el trànsit ja que és el principal accés a Naturland i als jardins contemporànis de Juberri. Hi ha una gran circulació d'autocars i el tram que passa pel nucli de Juberri és estret. L'ampliació també es fa preveient que es pugui ubicar un abocador de terres a la Rabassa, després del tancament del que està actualment en funcionament a Beixalis (La Massana).

La carretera de la Rabassa té altres trams estrets abans d'arribar al poble de Juberri, i des del comú lauredià no es descarta que més endavant s'hi puguin fer també treballs d'eixamplament però que són més complicats, costosos i llargs, tenint en compte l'existència, a un costat de la via, de roques.

Des del comú s'argumenta que els treballs al poble de Juberri es fan a demanda dels veïns i es poden dur a terme després arribar a un acord amb alguns propietaris que els han cedit els terrenys. S'habilitarà un espai lateral per a l'aparcament dels autocars que portin visitants als jardins de Juberri. La previsió és que els treballs comencin els mes de juliol, que s'aturin durant el mes d'agost i que es reprenguin el setembre.

Comentaris (5)

Trending