La Biblioteca comunal universitària de Sant Julià obre amb serveis reduïts a l’antic Museu del Tabac

A partir d’aquest dimarts una empresa especialitzada farà un inventari dels llibres per tal de determinar quins es poden aprofitar i quins s’han de descartar arran de la mullena que van sofrir degut a l’incendi que va afectar el centre cultural

L'emplaçament provisional de la biblioteca és a l'antic Museu del Tabac.
L'emplaçament provisional de la biblioteca és a l'antic Museu del Tabac. COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

La Biblioteca comunal universitària de Sant Julià, ubicada habitualment a la planta baixa del centre cultural lauredià, ha tornat a obrir les portes. En aquest cas, però, a les dependències del recinte que fins fa uns quants mesos acollir el Museu del Tabac, a no massa metres de l’emplaçament original. Tot i que s’ofereixen un bon reguitzell de serveis, no són pas tots els que hi hauria d’haver.

Per ara, en el nou emplaçament, els serveis que pel moment s’ofereixen són els d’hemeroteca, els préstecs interbibliotecaris, devolucions, sala de consulta d’ordinadors i sala d’estudi. Els volums que configuraven el bons de la biblioteca encara és una incògnita saber quins es podran usar i quins s’hauran de descartar. Just una empresa especialitzada en la matèria serà aquest dimarts a Sant Julià fer fer una mena d’inventari. Molts dels llibres, especialment a la sala infantil, van resultar danyats per l’aigua.

Tant l’efecte de l’aigua dels ruixadors automàtics com la llançada pels bombers en l’intent, assolit, d’apagar l’incendi que va malmetre del tot el vestíbul del centre cultural i també altres parts tant de la planta baixa com de la primera planta del recinte van anar a parar, entre altres indrets, a la zona de l’immoble on estava ubicada la biblioteca. I d’aquí els danys.

En tot cas, al Museu del Tabac, amb serveis reduïts com s’ha dit, la biblioteca està en marxa de dilluns a divendres, de 9 a 19 hores, i els dissabtes de 10 a 13 hores. Qui no necessiti, també pot contactar al telèfon 744 010 o bé al correu electrònic de sempre cultura.biblio@comusantjulia.ad, o bé podeu es pot accedir a la web www.catalegbiblioteques.ad .

Comentaris (1)

Trending