Andorra la Vella configura el primer Consell de la Gent Gran del país

L’ens treballarà neguits i inquietuds del col·lectiu per traslladar propostes que puguin ser avaluades, i adoptades si s’escau, des del comú

Els membres del Consell de la Gent Gran amb els cònsols, Conxita Marsol i David Astrié.
Els membres del Consell de la Gent Gran amb els cònsols, Conxita Marsol i David Astrié. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

Andorra la Vella ha posat en marxa aquest dimarts el consell de la gent gran. L’òrgan, del qual s’han elegit els representants, que tindran un mandat de dos anys, ha de servir per recollir les demandes i inquietuds del col·lectiu. El mateix comú de la capital ha volgut posar-los ja feina, amb temes com l’habitatge o els serveis assistencials.

D’aquesta forma, es tira endavant un projecte de participació ciutadana nou al país, que vol escoltar i atendre els neguits de les persones més grans de 65 anys. El seu funcionament serà similar al consell d’infants, en aquest cas centrat en la gent gran. S’assegura des del comú que la voluntat és “donar-los veu” i, així, poder “millorar el seu benestar i qualitat de vida”.

Així, aquest matí s’han nomenat, per un període de dos anys, els representants d’aquest nou òrgan permanent de consulta i assessorament, que està compost per dos representants d’entitats parroquials de gent gran, dos usuaris dels serveis per al col·lectiu que ofereix el comú, un membre provinent de residències d’atenció a la gent gran i dues persones  majors de 65 anys no vinculades al món associatiu d’Andorra la Vella i de Santa Coloma. A partir d’ara recolliran els neguits i les opinions dels padrins i fixaran reunions de treball per avaluar quines propostes faran arribar més  endavant a la corporació. Els acords aprovats es tindran en compte en la presa de decisions del comú.

Per ara, els responsables de la corporació ja han volgut proposar un seguit de qüestions per començar a treballar i perquè els representants del Consell de la Gent gran els facin arribar al col·lectiu com són l’habitatge, els serveis assistencials, les ajudes econòmiques suplementàries a les que ja es donen des de les diferents institucions, serveis per oferir atenció i garantir que les persones grans puguin viure el màxim temps a casa seva, i activitats per ampliar el programa de Gent gran activa.

Comentaris (4)

Trending