Andorra la Vella anul·la l'Escudella de Sant Antoni a causa de la pandèmia

Els ciutadans que vulguin adquirir el plats commemoratius, dedicats enguany al 55è aniversari de l’agermanament amb Valls, poden fer-ho a partir del dilluns 17 al Centre Cultural La Llacuna

Preparatius de l'escudella a la plaça Guillemó.
Preparatius de l'escudella a la plaça Guillemó. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

La Confraria d’escudellaires d’Andorra la Vella i el comú de la capital han acordat, davant la situació sanitària actual, suspendre novament la celebració de l’escudella de Sant Antoni, prevista per al proper dilluns 17 de gener. La mesura es va prendre aquest dimarts en una reunió de la Confraria. 

L'anul·lació s'ha decidit per evitar contagis. No es durà a terme la celebració popular ni els preparatius previs que implica. També, perquè s’entén que la impossibilitat de dur a terme el dinar multitudinari a la plaça Guillemó i haver-lo de substituir per un acte d’entrega de l’escudella als ciutadans feia perdre l’essència de la celebració popular.

La Confraria d’escudellaires d’Andorra la Vella i el Comú, organitzadors de l’esdeveniment popular, han decidit posar a la venda igualment el plat commemoratiu pensant, sobretot, en tots aquells ciutadans que any rere any col·leccionen els plats d’aquesta diada tan arrelada a la parròquia. El recipient de fang es dedica aquest any al 55è aniversari de l’agermanament entre Andorra la Vella i Valls. És per això que la imatge que apareix al plat és la de la Torre dels Russos, un dels exemples de l’arquitectura de granit al país, que s’aixeca al poble de Santa Coloma i que és obra de l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell.  

A  partir del proper dilluns, 17 de gener, es posen a la venda 1.200 unitats dels plats a un preu de 7 euros cadascun. Es poden adquirir a les oficines de La Llacuna de dilluns a divendres entre les 8 i les 15 hores.

Comentaris (8)

Trending