Nova jornada sense més casos de coronavirus

Es mantenen els 751 positius registrats des de l’inici de l’epidèmia, mentre segueixen pujant el nombre de curats i davallant les persones que encara pateixen la Covid-19

Jover i Benazet, durant la roda de premsa.
Jover i Benazet, durant la roda de premsa.

Els casos de coronavirus s’han tornat a congelar. En el balanç revelat des del Govern aquest dimecres, s’ha indicat que, en les darreres 24 hores, no s’ha detectat cap nou positiu via proves PCR, fet que manté en 751 els pacients afectats a Andorra des de l’inici de la crisi sanitària. La tendència dels darrers dies també es manté pel que fa al descens de malalts encara actius i d’increment d’altes. Una altra bona notícia és que no s’ha registrat cap defunció a conseqüència de la Covid-19.

El Principat, per tant, continua amb 751 casos oficialment diagnosticats. Des de l’inici de la pandèmia, és el sisè dia en què no s’ha registrat cap nou positiu. Tampoc cal lamentar noves defuncions. Per tant, es mantenen les 46 ja anunciades dimarts, el que deixa en un 6,12% la taxa de letalitat de la malaltia al país.

L’evolució també és bona a l’hora d’analitzar les curacions. Ja són 521, 7 més que dimarts. I segueixen disminuint els pacients actius. Dels 191 de fa 24 hores s’ha passat a 184.

Per tant, es continua relaxant la pressió de l’epidèmia sobre les instal·lacions sanitàries. A l’hospital de Meritxell, queden únicament quinze persones. D’elles, únicament sis a la unitat de cures intensives, de les quals cinc encara precisen ventilació mecànica. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha volgut posar en relleu que la capacitat de respiradors del centre està ara mateix molt per sobre de la demanda.

Pel que fa a la planta medicalitzada del Cedre, hi ha encara 18 padrins, dels quals quatre estaven ingressats a Salita i van ser víctimes del brot que es va detectar a la residència privada. Sis d’aquests es troben convalescents. “La bona notícia és que molts pacients dels centres sociosanitaris es van curant i això també és una esperança per a la resta de malalts”, ha apuntat Benazet.

El ministre també ha valorat positivament les dades globals. “Segueixen la tendència de les darreres setmanes”, ha indicat tot recordant que aquesta bona evolució s’assoleix “tot i les excepcions que hem anat fent al confinament”.

Comentaris (3)

Trending