Neguit dels restauradors del Centre Històric pel nou reglament de terrasses

Mostren la seva preocupació pel cost del mobiliari i per la limitació de l'espai

Una terrassa del Centre Històric.
Una terrassa del Centre Històric.
Els restauradors i els propietàris de bars de la zona del Centre Històric d'Andorra la Vella es mostren preocupats pel nou reglament de terrasses del comú de la capital. Han expressat el seu neguit pel cost del mobiliari i també per la limitació d'espai.

Els restauradors van expressar la seva preocupació a l'Associació de Comerciants del Centre Històric, justament, quan després de les eleccions comunals del passat mes de desembre, s'han reprès les reunions del Pla Estratègic del Centre Històric (PECH).

El neguit dels propietàris de restaurants i de bars ha arribat al comú d'Andorra la Vella que ha convocat una reunió aquest dilluns a les set de la tarda a la sala la Consòrcia del Centre de Congressos de la capital amb el títol 'Pla de millora de l'entorn urbà i embelliment del Centre Històric'. La reunió serà presidida per la cònsol major, Conxita Marsol. Durant la trobada es podran resoldre els dubtes que hi ha sobre les futures terrasses.

L'objectiu amb el nou reglament, segons les diverses fonts consultades, és unificar les terrasses i evitar que ocupin més espai del compte. Ara, per exemple, predominen les cadires de marques de begudes i de colors diferents. També es té en compte la proximitat d'una de les terrasses amb l'església parroquial. El reglament ha estat confeccionat per l'arquitecte Miquel Mercè

Es tractarà d’elements modulars que configuren un model que pretén ser “flexible, econòmic i lleuger”. En aquest sentit, s’ha prioritzat que sigui fàcil de posar i treure, que tingui un cost reduït i que alhora sigui adaptable als diferents tipus d’establiments.

A banda del tema de les terrasses, el Centre Històric està immers en el projecte de captació de talent, conjuntament amb Actua i el comú  per aconseguir que es converteixi en un pol d’atracció.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending