Naudi acusa el PS de fer populisme i Padreny replica esmentant el discurs de la por

El president del grup Ciutadans Compromesos ha dit que només els falta treure's l'americana i posar-se una cueta

Carles Naudi, durant el debat d'aquest dissabte.
Carles Naudi, durant el debat d'aquest dissabte.
El president del grup parlamentari Ciutadans Compromesos, Carles Naudi ha acusat el PS de fer populisme durant el debat de les reserves d'esmenes de la segona llei de mesures urgents. Naudi ha dit que "ja només els falta treure's l'americana i posar-se una cueta", en referència al líder del partit espanyol Unidas-Podemos. El conseller socialdemòcrata ha replicat assegurant que Naudi estava fent "el discurs de la por". El també socialdemòcrata, Quim Miró ha afegit que l'americana i la corbata se la pot treure "però amb la cueta ho veig més complicat".

Padreny plantejava en la seva reserva d'esmena que qualsevol particular o empresa pugui demanar la carència o extensió de qualsevol préstec o operació de crèdit a termini, estiguin o no afectats per ERTO o reducció de jornada. El ministre de finances, Eric Jover ha opinat que "l'amplitud de l'esmena del PS fa difícil donar-hi suport, tenint en compte que els recursos són finits. Per això les carències estan orientades a aquells que patiran reduccions d'ingressos. La fórmula del cafè per a tothom no funciona".

Padreny, per la seva banda, ha fet esment en la importància de la moratòria general de les operacions creditícies per evitar l'asfíxia de les famílies, els autònoms i les empreses d'Andorra i ha remarcat que  "no és una mesura excepcional ni exclusiva a Andorra. tots els països del nostre voltant l'han adoptat:permet donar de major liquiditat als afectats". Com en la resta de reserves d'esmena, aquesta tampoc ha prosperat.

Pels demòcrates, el projecte de llei contempla les garanties que demana el PS

El conseller socialdemòcrata també ha exposat un grup de reserves d'esmenes relacionades amb les garanties socials, com ara que no s'arribi al tall de subministraments bàsics o que en cas d'impagament s'instauri una clàusula perquè l'assumeixi el Govern. Per la consellera demòcrata, Maria Martisella, el projecte de llei contempla les garanties que demana el PS, sempre buscant el manteniment dels llocs de feina. Ha assegurat que no es tallarà cap subministrament i que es podrà fraccionar el pagament.

En aquest mateix punt del debat, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenbilitat, Sílvia Calvó, ha opinat que la reserva d'esmena "sembla donar un marc legal a mesures que ja estan establertes, com les reduccions de tarifes d'electricitat". Ha afegit que no hi ha cap país que hagi anat a eximir del pagament durant la crisi.

 

Comentaris (17)

Trending