Naturlandia planteja invertir en una nova atracció enmig d'una desorientació plena sobre el futur del parc

Comentaris

Naturlandia planteja invertir en una nova atracció enmig d\'una desorientació plena sobre el futur del parc
Naturlandia planteja invertir en una nova atracció enmig d\'una desorientació plena sobre el futur del parc

Naturlandia avalua adquirir una nova i milionària atracció que uniria la cota 2.000 amb la 1.600. La nova inversió es planteja enmig d’una desorientació absoluta de l’ecoparc -i més encara dels seus treballadors- un projecte que està absolutament i exclusivament en mans del cònsol major de Sant Julià, Josep Vila, i el director comercial i de màrqueting, Enric Ordóñez, que continua fent i desfent com li plau. Ni la incorporació d’un director d’operacions (Manuel Robles) que, a priori, havia de situar-se per sobre d’Ordóñez, ha restat ni un gram de poder a aquest últim.

Poc ha transcendit per ara de la nova atracció. Sí que se sap que seria una tirolina. I que el cost de la mateixa hauria anat pujant a mida que s’han anat fent passes. Hi ha fonts que situen el pressupost de l’atracció en 1,2 milions d’euros i altres que ja parlen de prop de cinc milions d’euros. Com sol ser habitual, Camprabassa, Naturlandia, el comú de Sant Julià, es mouen en la més absoluta opacitat. Ara, sembla complicat que, de decidir-se a apostar per la nova atracció, aquesta estigui disponible ja no per la temporada estiuenca, període idoni per al tipus de tirolina que es planteja, si no que hi ha dubtes que el giny pogués entrar en funcionament per la tardor-hivern.

Més enllà de la idoneïtat de l’atracció i el cost, un dels principals inconvenients que hi hauria, segons diverses fonts, seria la forma de retornar els visitants a la cota de sortida, és a dir, a la cota 2.000, de la qual arrancaria la tirolina. El fet que hagi transcendit la intenció de la direcció de Camprabassa d’apostar per una nova atracció ha causat cert desconcert a l’ecoparc. Les fonts consultades han recordat que dels actuals ginys, hi ha una bona part que no funcionen, ni de bon tros, al rendiment escaient, per manca de recursos de tota mena.

A més, sorprèn més que Camprabassa es plantegi incorporar la nova atracció, que suposaria un desemborsament important, quan fa unes quantes setmanes es van acomiadar quatre treballadors i, segons el full de ruta establert per la consultora KPMG, hi hauria d’haver deu o dotze acomiadaments més. De fet, Camprabassa ha contractat una empresa d’assessorament jurídic lligada l’excònsol menor Manel Torrentallé i amb l’advocat d’origen català Eduard Coll com a responsable, per resoldre totes les qüestions laborals, de personal.

L’ambient de treball no és gens bo. La tensió és notable. I arran dels acomiadaments no causals i degudament indemnitzats que hi va haver fa unes setmanes, al parc s’hi van viure algunes circumstàncies anòmales. Per exemple, que apareguessin trencats almenys tres cadenats de tancats de cèrvols. Els animals van sortir de la seva zona però no van poder marxar del tot atès que el parc animal de Naturlandia té un perimetral exterior de seguretat, per dir-ho d’alguna manera.

Comentaris

Trending