Un MoraBanc molt espès perd el segon partit al Top-16 de l'Eurocup (63-69)

Els andorrans no aprofiten les baixes del Tofas en un final pèsim com a Badalona o Manresa

Guille Colom anota el 25-28 en el partit d'aquest dimecres.
El MoraBanc Andorra s'ha complicat molt la vida al Top-16 de l'Eurocup en un partit molt travat i on els homes d'Ibon Navarro han ofert la seva pitjor versió. Tot i que han entrat al darrer quart amb opcions, un final horrible com el de Badalona a l'Eurocup o a Manresa a la Lliga Endesa ha provocat la segona derrota en dos partits. Ara està obligat a guanyar-lo pràcticament tot. Els 63 punts són la pitjor anotació del MoraBanc aquesta temporada a l'Eurocup. A més a més, en el partit d'aquest dimecres han estat incapaços d'anotar en els darrers cinc minuts.

El MoraBanc rebia el Tofas obligat a vèncer per no quedar a baix de la classificació´amb cap victòria en dos partits. El rival, tot i les baixes importants que tenia (DJ White, Sammy Mejia o Matt Lojeski i l'entrenador), era força complicat i el primer temps ha estat caracteritzat per l'equilibri, les sis pèrdues de pilota dels andorrans, les tres faltes personals en atac i la intensitat de Tyson Pérez en els rebots defensius i ofensius. La defensa turca posava en dificultats l'atac local i el Tofas ha anat sempre per davant en el marcador fins que un triple de Guille Colom ha tancat el primer quart amb un empat a 22 després que Ibon Navarro hagués mogut molt la banqueta.

El segon quart començava amb un parcial de 0-4 i uns turcs que es posaven 23-28 aprofitant la falta d'encert ofensiu andorrà. Les faltes personals i les pèrdues de pilota s'han anat succeint en un període amb atacs molt llargs sovint al límit dels 24 segons. A un minut i 39 segons per a la mitja part, el MoraBanc s'ha posat per primer cop per davant en el marcador (35-34) i ha arribat al descans guanyant per 37-36, tot i la poca aportació dels dos bases, Senglin i Hannah i de Todorovic que ha estat esbroncat per Navarro.

El MoraBanc havia utilitzat onze jugadors per només vuit els turcs, amb la qual cosa el cansament els podia passar factura en el segon període on els andorrans havien d'intentar imposar el seu ritme per endur-se el triomf. El tercer temps ha estat el de les imprecisions, la quarta falta personal de Nacho Llovet i la baixa anotació perquè en sis minuts el parcial era de 5-3 i Hannah estava en 0 punts. El MoraBanc es posava en un 50-46 i a Williams, un jugador clau del Tofas, li queia la quarta falta personal i a Durmaz la tercera. Sense oferir la seva millor versió, el MoraBanc entrava als darrers minuts amb 53-49 i la possibilitat de posar-se líder del grup si s'imposava per una àmplia diferència.

La manca de fluïdesa en atac dels homes d'Ibon Navarro ha donat vida al Tofas que empatava a 57. Aquest partit se l'havia d'endur no el millor sinó el menys dolent amb dos equips molt espessos. Llovet sortia per cinc personals i Musli,  amb tres personals, tornava a pista a falta de cinc minuts per al final amb empat a 63 i temps mort de Navarro.

Els turcs malgrat els pocs canvis no acusaven el cansament i entraven als darrers quatre minuts amb opcions (63-67). En aquesta fase decisiva, el MoraBanc estava espès en atac, perdent pilotes importants i donant facilitats en defensa. Semblava un calc del final del partit a Manresa. Musli fallava dos tirs lliures i aqui es va acabar la història en uns 40 minuts per oblidar i especialment l'ultim quart amb només 10 punts anotats. I això davant un rival que ha utilitzat només vuit jugadors i set d'ells han anotat. S'han limitat a aprofitar les facilitats locals d'un Andorra que ha trobat a faltar Walker, que ha perdut 15 pilotes, i que ha entrat en una dinàmica negativa, especialment en els minuts finals dels partits.

MORABANC ANDORRA (63): Sy 3, Todorovic 6, Massenat 7, Senglin 10, Musli, 13 -cinc inicial-, Krampelj 0, Pérez 8, Llovet 6,  Colom 5, Jelinek 3, i Hannah 2.

TOFAS BURSA (69): Mustafa 10, Durmaz 17, Ugurzu 2, Phillip17, Williams 9, -cinc inicial-. Ermis 6, Tuna 0, i Yasar, 8.

Àrbitres: Nedovic, Sukys i Hadzic. Eliminat per cinc faltes personals Nacho Llovet.

Parcials: 22-22, 15-14, 16-13,  10-20 (63-69)