L'Obradoiro trenca la ratxa del MoraBanc (75-73)

Jelinek ha tingut el darrer tir per intentar aconseguir la sisena victòria consecutiva entre ACB i Eurocup

Un imatge d'un dels partits de la passada temporada, encara amb públic.
El Monbus Obradoiro ha trencat la ratxa de victòries del MoraBanc Andorra gràcies als seus 35 rebots, 13 d'ells ofensius i a l'encert de Magee, autor de 20 punts. Els andorrans, malgrat haver fet un partit discret, han tingut el tir de la victòria amb Jelinek que s'ha emportat un tap descomunal. Ara l'equip d'Ibon Navarro es queda amb 5 victòries i 5 derrotes a la Lliga Endesa ACB i amb la visita el proper dissabte del potent Baskonia. La setmana vinent no hi ha partit de l'Eurocup.

El MoraBanc buscava a la pista de l'Obradoiro la sisena victòria consecutiva entre l'ACB i l'Eurocup. La possibilitat de continuar amb aquesta ratxa ha fet que els andorrans sortissin amb moltíssima intensitat amb una forta defensa. Això ha provocat que els locals fessin només 5 punts en els 5 primers minuts i que els homes d'Ibon Navarro marquessin diferències (5-13) aprofitant també les quatre pèrdues de pilota dels locals. Un temps mort dels gallecs ha propiciat que s'acostessin en el marcador (19-22) i que apretessin més en defensa. En el segon quart  ha continuat la mateixa tònica però els rebots ofensius de l'Obradoiro (8) i l'encert de Magee  han impedit que el MoraBanc pogués distanciar-se en el marcador (38-42).

El tercer quart no ha començat bé pel costat andorrà. La defensa gallega i la manca d'un referent ofensiu han posat els locals per davant en el marcador (45-44) amb dos punts d'Álvaro Muñoz que en aquests minuts estava fent molt mal. Un triple de Todorovic posava fi a uns moments d'aquests en què no et surt res. Tot i això el tercer quart s'ha tancat amb avantatge del MoraBanc (53-57). L'últim quart ha començat amb un Tyson Pérez pletòric amb un triple i un parell de rebots, un d'ofensiu i un de defensiu.

Allò pintava bé per l'equip tricolor però calia recordar que en aquest mateix pavelló, el Barcelona i el Madrid havien patit per guanyar. En els minuts clau, però. el panorama s'ha complicat pel MoraBanc amb poc encert amb atac, buscant les accions individuals, oblidant el treball en equip i carregant-se de personals (1 per Obradoiro, 5 per Morabanc). No entraven els triples, es perdien pilotes, Ibon Navarro fregava la tècnica i Tyson Pérez apareixia al rescat amb un altre cistella de tres punts seguida d'un rebot defensiu molt important que ha posat el marcador en 65-69. La rèplica de Magee amb un nou triple (68-69) a menys de cinc minuts per al final.

En aquells moments, l'Obradoiro havia aconseguit 13 rebots ofensius que havien donat 23 punts (71-71). L'emoció estava garantida. A 45 segons del final continuava l'empat (73-73). Massenat fallava dos tirs lliures, Sy agafava el rebot però Diagne perdia la pilota, després de recuperar un altre rebot que passava a mans dels gallecs. Dos rebuts defensius que no es van aprofitar i 12,8 segons de possessió per l'Obradoiro per intentar aconseguir la victòria. Czerapowicz feia el 75-73 aprofitant les facilitats defensives de Walker a 1,8 segons pel final. Jelinek ha fallat el triple i el MoraBanc ha vist trencada la seva ratxa.

MONBUS OBRADOIRO (75): Kravic 8, Magee 20, Daum 4, Czerapowicz 7, Pozas, 2 -cinc inicial-, Brodzansky 5, Font 5, Spires 4, Calloway 9, De Zeeuw 2, i Muñoz 9.

MORABANC ANDORRA (73): Hannah 8, Massenat 6, Todorovic 9, Sy 2, Diagne, 18 -cinc inicial-, Walker 5, Senglin 5, Tyson Pérez 14, Jelinek 4, i Llovet 2

Àrbitres: García González, Martínez Fernández i Sánchez Benito.

Parcials: 19-24; 19-18; 15-15; 22-16