MoraBanc sacseja la seva cúpula i ‘talla’ un director general adjunt i dos subdirectors

La sortida de la màxima responsable de banca privada, que s’ha de consumar l’últim dia d’aquest mes i que ja s’ha anunciat formalment, ha agafat de sorpresa tant la plantilla com molts clients 

-
-
L’arribada al capdamunt de la cúpula executiva de MoraBanc de Lluís Alsina està suposant una reorganització de la direcció de l’entitat alhora que, encara que amb menor mesura en aquest moment, també s’aprima l’estructura del banc. Les darreres setmanes s’han acordat tres sortides de força rellevància. Almenys en dos casos -director general adjunt responsable de les Relacions Institucionals i sotsdirectora general responsable de l’àrea de banca privada- es tracta de peces més que remarcables, almenys fins ara, en el govern corporatiu de MoraBanc.

Alsina, segons les fonts consultades, estaria ordenant l’entitat amb gent de la seva estricta confiança i, alhora també, similitud generacional. A més a més, els canvis que s’han promogut fins ara serien un avís que ningú no és imprescindible a l’entitat. La marxa ja executada a dia d’avui és la de Mike Manfred Saur, que els darrers temps havia ocupat la sotsdirecció general d’operacions i que la funció més recordada d’ell a l’entitat haurà estat, prèvia a la seva darrera tasca, i en relació amb l’àrea de recursos humans on també va estar assignat, la materialització, ja fa un parell d’anys, d’una notable filera de sortides sota diversos formes. Acomiadaments, baixes pactades, prejubilacions…

MoraBanc intenta cerca acords en les sortides. Especialment quan es tracta de persones rellevants dins l’estructura. I sí Saur no ho era, sí que per trajectòria i posició té un paper força cabdal l’encara avui sotsdirectora general responsable de l’àrea de banca privada i gestió d’inversions, Anna Escoriza. Feia una dècada que estava al capdavant de banca privada i la seva sortida sí que representa, segons diverses fonts, una petita revolució. Tant dins com fora de l’entitat. Formalment, la marxa d’Escoriza és un pacte entre totes dues bandes. 

Anna Escoriza (esquerra) i Fernando López tenen prevista la seva sortida el darrer dia d'aquest mes. | MORABANC

 

Promogut per l’entitat, finalment les dues parts haurien arribat a una entesa per posar punt i final a una vinculació de molts anys. Si no hi ha novetats, Escoriza deixarà l’entitat el darrer dia d’aquest mes i, en principi, no tindrà un substitut concret. La seva àrea de responsabilitat quedarà dividida en dos departaments i les persones que tenia l’encara màxima responsable de banca privada n’assumiran el comandament. Aquesta sortida, ja oficialitzada dins de l’entitat la setmana passada, hauria agafat per sorpresa a bona part de la plantilla de MoraBanc. I hauria suposat una petita commoció alhora que hauria obert la caixa dels trons i de possibles altres decisions.

Hauria estat més impactant, segons les fonts, la decisió d’acabar el vincle amb la sotsdirectora general cap de banca privada que no pas la de prejubilar l’actual màxim responsable de les relacions institucionals de MoraBanc, el director general adjunt Fernando López. López feia dues dècades que estava a l’entitat i també posarà punt i final a la seva trajectòria en primera línia a MoraBanc, on amb anterioritat al càrrec actual havia ocupat posicions molt més vinculades al negoci financer, el 30 de setembre. Les fonts consultades no han pogut aclarir qui assumirà el relleu de López. Tampoc no és gens clar si la remodelació que suposa la sortida de tres membres de la cúpula continuarà els propers mesos o si la reorganització afectarà a partir d’ara esglaons inferiors. 

Etiquetes

Comentaris

Trending