Múltiples mostres de condol i emotius records en memòria de François Garcia

L'exdirector adjunt del Lycée Comte de Foix i expresident de la Federació Andorrana de Tennis ha mort aquest dissabte

-
-
La mort de l'exdirector adjunt del Lycée Comte de Foix i expresident de la Federació Andorrana de Tennis, François García, ha generat múltiples mostres de condol i emotius records d'exalumnes, docents, representants de l'esport i de la societat en general.  Es va casar amb Maria Teresa Ricart, també professora al Lycée, i era pare de quatre fills, Anna, Frank, Philip i Patrick. Durant molts anys va ser el pal de paller de l'esport al centre educatiu francès d'Andorra la Vella. 

François Garcia, que residia a la parròquia d'Escaldes-Engordany era molt conegut al país per la seva vessant educativa i esportiva. Alguns dels seus alumnes el recorden com un home que sabia motivar, sempre des del respecte. Tothom volia tenir-lo de professor, perquè era garantia de passar-ho bé, tot i que era molt exigent. Al final d'una carrera de més de 50 anys, va alternar la direcció del Collège amb la direcció adjunta del Lycée.

En l'àmbit esportiu, era membre del Comitè Olímpic Andorrà, va ser cap de missió adjunt de la delegació andorrana als Jocs dels Petits Estats de Liechtenstein i cap de missió als Jocs Olímpics de Pequín i Londres, als Jocs dels Petits Estats de Mònaco i als Jocs del Mediterrani a Pescara. També va ser preparador físic del BC Andorra durant l'etapa d'Edu Torres a la banqueta. La seva tasca i dedicació en el món de l'esport es va veure recompensada pel guardó que va rebre a la Nit de l'Esport 2012. És la 48a defunció provocada per la pandèmia de la Covid-19 tot i que ja tenia patologies prèvies. 

"Els grans mestres no moren mai" o la persona que sempre tenia una paraula amable són alguns dels testimonis

Les xarxes socials s'han omplert de missatges de condol de federacions i clubs esportius. El secretari general de Demòcrates, Esteve Vidal diu que "els grans mestres no moren mai. Els seus valors viuen en els seus alumnes. Moltes gràcies per tant". El futbolista Oscar Sonejee el considera "un pare esportiu, un home de valors, un somriure sempre, un día molt trist". L'exconseller del comú de Canillo, Ricard Riba el qualifica de "referent com a professor i excel·lent com a persona". La Federació Andorrana de Futbol ha qualificat Garcia a les xarxes socials de "persona molt entranyable i estretament lligada a l'esport i l'educació del país", mentre que el MoraBanc Andorra fa esment a "l'esportista, el dirigent, el professor però sobretot per la persona que sempre tenia un somriure i una paraula amable per tothom" . La Federació Andorrana d'Handbol subratlla "una vida dedicada a l'esport i a l'educació".

Comentaris (73)

Trending