La subcomissió de mobilitat aposta per la reducció del preu del transport públic

Els membres també han destacat la importància de la sensibilització i d’iniciar accions en matèria urbanística

Una imatge de la reunió telemàtica de la Subcomissió de mobilitat
Una imatge de la reunió telemàtica de la Subcomissió de mobilitat

En la segona reunió de la Subcomissió permanent de treball tècnic en el marc de la mobilitat s’han recollit les propostes dels membres en relació amb els objectius de la futura Estratègia i les accions previstes per a la descarbonització del sector al 2050. Principalment, s’ha destacat la reducció del preu del transport públic, la sensibilització i la iniciació de feines en matèria urbanística.

El secretari d’Estat de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha encapçalat aquesta reunió. Els membres de la subcomissió han ressaltat que cal avançar en la reducció del preu de l’ús del transport públic, per afavorir una mobilitat sostenible. A més, s’ha proposat fomentar la sensibilització i l’educació en aquests temes, prioritzar diferents modes de transport col·lectiu de qualitat que no estiguin condicionats a la intensitat del trànsit rodat.

Per altra banda, també s’ha apuntat la necessitat d’integrar en els plans d’ordenació urbanística parroquial les accions en aquesta matèria previstes a l’estratègia. Aquesta segona reunió ha comptat amb 22 membres i, per facilitar la participació, ja que ha sigut telemàtica, s’han utilitzat plataformes digitals interactives.

L’òrgan consultiu es va trobar per primera vegada el passat mes de març, i té l’encomana de seguir i revisar la futura estratègia nacional de mobilitat sostenible aprovada pel Govern. La subcomissió ha emplaçat una nova reunió al juny per valorar la proposta de participació destinada a la ciutadania en general.

Etiquetes

Comentaris

Trending