Més de 900 empreses demanen suspensions temporals de contractes o reduccions de jornades laborals

Han sol·licitat que 8.118 dels seus 10.545 assalariats entrin en una de les dues opcions que proposa la segona llei òmnibus

Els ministres Jover i Martínez Benazet.
Els ministres Jover i Martínez Benazet.
El ministre portaveu, Eric Jover, ha informat aquest dimecres que fins a la data, 910 empreses han sol·licitat una Suspensió temporal del contracte de treball (STCT) o una Reducció de jornada laboral (RJL), que representen 10.545 treballadors. Les empreses han sol·licitat que 8.118 assalariats s'acullin a una de les dues opcions, la qual cosa representa 6.477 en STCT i 1.641 en RJL. Jover ha recordat que és una de les mesures més importants que contempla la segona llei òmnibus que va aprovar el Consell General.

Aquestes 910 empreses han decidit que el 23% de la seva plantilla no estigués afectada per aquestes mesures i el 77% en fes part. El 80% de les demandes corresponen a Suspensió temporal del contracte de treball, i el 20% a la reducció de la jornada laboral. Jover ha dit que "encara esperem que en els pròxims dies, es vagin incrementant el número de sol·licituds". 

El Govern treballa per poder donar una resposta a les demandes el més ràpid possible i la inspecció de treball farà seguiments de les empreses i els treballadors que pateixin un ERTO per detectar possibles fraus o incompliments de la normativa. Jover no ha detallat encara quins són els sectors que més estan sol·licitant les suspensions temporals de contractes i les reduccions de jornades de treball.

L'objectiu de l'entrada en vigor d'aquestes mesures és evitar o minimitzar els efectes de la pandèmia de la Covid-19 i dels acomiadaments laborals per la falta d'ingressos dels negocis. Les reduccions salarials es fan en funció del sou base i que les persones que es vegin afectades per aquestes mesures també es poden acollir a ajudes com el descompte del 20% del lloguer de l'habitatge on resideixen o de les carències de les hipoteques, entre d'altres.

Preguntat per la situació dels treballadors transfronterers que es vulguin acollir a les ajudes, ha dit que han de residir al país per a beneficiar-se d'elles, i sobre les possibles carències d'hipoteques per habitatges a Espanya o a França, ha contestat que són només per Andorra i no per residències a l'estranger.

 

 

Comentaris (5)

Trending