Sílvia Calvó remarca la importància d’implicar els joves en la lluita contra el canvi climàtic

La ministra de Medi Ambient i la d’Educació, Ester Vilarrubla, han rebut Pol Cerdà i Anouk Portet, els dos representants d’Andorra en la trobada ‘Youth4Climete: Driving Ambition” prèvia a la COP26 que s’ha de celebrar a Itàlia

Les dues ministres amb Cerdà i Portet.
Les dues ministres amb Cerdà i Portet. SFGA/ C.ESTEVE

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, han rebut aquest divendres Pol Cerdà i Anouk Portet, els dos joves andorrans que participaran en la trobada internacional ‘Youth4Climate: Driving Ambition’, en el marc dels actes previs a la PreCOP26, que se celebrarà a Itàlia del 28 al 30 de setembre. Durant la trobada els joves han pogut explicar l’agenda prevista així com les diverses activitats en les quals participaran en la seva estada al país transalpí.

A l’acte també han assistit el secretari d’Estat de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, i el director de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel. Calvó ha volgut remarcar que “estem molt contents per la seva participació” i ha destacat que “les accions climàtiques han d’implicar a la joventut perquè els principals afectats seran ells”. En aquest sentit, la ministre ha explicat que l’agenda dels joves s’assembla molt a la que tindran els ministres quan es desplacin per celebrar la COP26.

Cerdà i Portet han mostrat la seva satisfacció per poder desplaçar-se a Itàlia: “Tenim l’oportunitat d’aprendre moltes coses que després podrem traslladar a nivell nacional per fer front al canvi climàtic”.

En aquest intercanvi, Calvó ha entregat als joves el relat internacional de l’acció climàtica que està duent a terme el Govern per passos en contra del canvi climàtic i en favor de la transició energètica. En el document entregat, en forma de targeta i que es pot accedir a través d’un codi QR, es recullen les accions previstes per encarar el país cap a la neutralitat de carboni al 2050, a través de mesures fiscals sense deixar de banda la transició social.

Durant la seva estada a Itàlia els joves andorrans delegats tindran l’oportunitat per presentar idees i propostes concretes sobre alguns dels temes més urgents en l’agenda climàtica. Els dos primers dies estaran dedicats a grups de treball, mentre que l’últim dia es reuniran amb les autoritats polítiques que participaran en la COP26, entre ells, Mario Dragi i Boris Johnson, primers ministres d’Itàlia i el Regne Unit respectivament i Antonio Guterres, secretari General de les Nacions Unides.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending