Govern es planteja un decret per obligar les empreses a complir amb les mesures d’estalvi energètic

Segons la ministra Sílvia Calvó, podria estar a punt en dues o tres setmanes i comptarà amb inspectors per vetllar pel seu compliment

Inauguració de l'escultura en homenatge al reciclatge.
Inauguració de l'escultura en homenatge al reciclatge. SFGA

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sílvia Calvó ha confirmat aquest divendres que les empreses hauran de complir amb unes mesures d'estalvi energètic en aplicació d'un decret que s'està elaborant. Calvó ha fet aquestes declaracions durant la visita a una planta de reciclatge de Sant Julià de Lòria.

Calvó ha afirmat que caldrà treballar per aconseguir recuperar el 65% dels residus que es produeixen al país, i ha recordat que amb l'Associació de Gestió de Residus (Ageda) s'està professionalitzat molt la recollida. "Continuarem treballant amb ells per mirar de trobar altres sistemes de tractament". Actualment s'està elaborant el Pla Nacional de Residus amb l'objectiu de limitar al màxim l'exportació de residus. Aquest pla es presentarà, segons la previsió, a finals d'any.

Segons la ministra, s'està col·laborant amb els organismes empresarials per controlar les mesures d'estalvi d'obligat compliment i hi haurà inspectors per vetllar que es diguin a terme. "No està generalitzada l'adhesió empresarial al pacte d'estalvi. Hem de fer una mica de balanç". Actualment hi ha 137 empreses adherides i les mesures d'estalvi es poden fer públiques en un termini de dues o tres setmanes. Entre elles hi ha la limitació de les temperatures o el tancament de portes dels establiments per evitar que s'escapi la calor.

Calvo ha assistit a la inauguració d'una escultura dedicada al reciclatge obra de Philippe Lavaill. L'acte ha comptat també amb la presència dels cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Mireia Codina.

Etiquetes

Comentaris (27)

Trending