Nou reglament i sancions de fins a 3.000 euros per als esdeveniments al medi ambient

Es regularan tots aquells actes que reuneixen més de 300 persones, entre participants i organitzadors, per a assegurar el manteniment i la restauració de l’entorn

L'equip de Medi Ambient i del clúster d'esports que han participat en el reglament
L'equip de Medi Ambient i del clúster d'esports que han participat en el reglament

El ministeri de Medi Ambient, conjuntament amb el Clúster d’Esports, ha preparat un nou reglament per als esdeveniments que tinguin lloc al medi ambient, ja siguin esportius o no. Concretament, se centrarà en aquells que reuneixin més de 300 persones, comptant organitzadors i participants, amb l’objectiu d’assegurar el manteniment i la restauració posterior de l’entorn, minimitzant l’impacte. A més de diverses mesures que s’hauran d’acomplir, també hi haurà sancions de fins a 3.000 euros.

Una infracció greu, que podria suposar una sanció elevada, seria fer un d’aquests esdeveniments sense tenir un informe favorable, ha explicat Sílvia Ferrer, directora del departament de Medi Ambient. Això suposa que, qualsevol organització que vulgui portar a terme un esdeveniment haurà de comptar amb la figura d’un director ambiental que faci una memòria i un informe final, que és el que haurà de ser aprovat per poder portar a terme l’acte.

De fet, el director ambiental ha de ser extern a l’organització, per poder fer un seguiment del compliment de les normes. Segons ha explicat la gerent del clúster, Gemma Rius, és una figura que es va valorar molt a les reunions, però que finalment els clubs han entès que és “pel bé de tots”. De fet, assegura que estan molt satisfets perquè s’han tingut en compte els seus interessos i necessitats.

De fet, pensant en ells i en bon compliment de totes les mesures, s’ha creat una guia pràctica que, tal com ha indicat la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, està formulada en preguntes i respostes. “Així, punt a punt, poden anar aplicant la normativa sense tenir dubtes del pas que han de seguir”, ha apuntat. Es tracta d’un manual que es repartirà entre els organitzadors, també aquells que vinguin de fora i que també hauran de seguir aquest reglament.

Entre la normativa a seguir, Ferrer ha destacat alguns punts com el fet de tenir contenidors per fer una recollida selectiva de residus. Així mateix, s’haurà de fer una delimitació de les zones perquè no hi hagi un “sobrepas per espais naturals”. Aquesta senyalització, ha explicat Ferrer, ha de ser fàcil de retirar, i que sigui el menys impactant possible amb l’entorn. Per últim ha remarcat la importància de fer una restauració en cas que s’hagi produït un impacte gran.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending