Més de 70 participants al primer seminari forestal del país

La trobada ha estat organitzada per Andorra Recerca + Innovació i per Forespir, amb la col·laboració de diversos conferenciants i el suport de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic

Un instant al seminari forestal
Un instant al seminari forestal Andorra Recerca i Innovació

Aquest dimarts s’ha celebrat al Centre de Congressos d’Andorra la Vella el primer seminari forestal del país. ‘Els boscos pirinencs davant el canvi climàtic: riscos, gestió i adaptació’, s’emmarca en el projecte ADAPYR per a la cooperació transfronterera. El seminari ha estat organitzat per Andorra Recerca + Innovació (ARI) i per Forespir, amb la col·laboració de diversos conferenciants i el suport de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic. El nombre d’inscrits ha superat les 70 persones, entre tècnics de les corporacions comunals, de Govern, gestors forestals, bombers, i investigadors de la regió.

Durant la jornada, que s’ha celebrat a la capital, els ponents han tractat diversos aspectes dels boscos pirinencs. Concretament, el seu estat de salut, els efectes del canvi global o la necessitat de la recerca per elaborar el primer Inventari Forestal Nacional d’Andorra. A més, també s’ha parlat sobre el paper dels incendis en l’escala Pirineu i la gestió forestal, i la necessitat d’obtenció de productes del bosc que permeten reinvertir, almenys una part, en millores.

La ministra d’Educació, i presidenta de l’ARI, Ester Vilarrubla, ha estat l’encarregada de inaugurar la jornada, acompanyada de Marc Pons, director de l’ARI, i Sébastien Chauvin, director de Forespir. Vilarrubla ha indicat que aquesta jornada “pretén fer una revisió holística de la situació dels boscos al Pirineu, des d’enfocs i disciplines molt diferents, però amb un denominador comú com és el canvi global i els seus efectes sobre els ecosistemes forestals”.

El seminari ha acabat amb una sortida de camp per veure els resultats d’actuacions silvícoles experimentals per augmentar la resiliència del bosc enfront al canvi climàtic i mantenir les seves funcions protectores. Les accions s’han dut a terme en el marc d’un projecte POCTEFA anomenat MONTCLIMA i gestionat des d’Andorra per l’ARI.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending