Més de 2.000 gossos ja han fet el procés de genotipatge a un mes d’acabar la gratuïtat

Els comuns continuaran finançant les proves fins al 15 de juny, i a partir d’aleshores seran els propietaris qui hauran de fer-se càrrec de la despesa de l’analítica

Un dels anuncis de la campanya per fomentar les mostres d'ADN als gossos.
Un dels anuncis de la campanya per fomentar les mostres d'ADN als gossos. T. S.

Queda un mes i escaig perquè la campanya de finançament per part dels comuns de l’analítica pel genotip caní arribi a la seva fi. Fins al moment, més de 2.000 gossos ja formen part del registre d’ADN. A partir del dia 15 de juny, seran els propietaris qui hauran de fer-se càrrec de les proves que, fins ara, corrien a càrrec de les corporacions de Canillo, Encamp, Ordino, la Massana, Andorra la Vella i Sant Julià.

La campanya de gratuïtat es va posar en marxa el 2021 amb la voluntat, segons indiquen els comuns en un comunicat conjunt, d’incentivar la participació en aquest registre que esdevindrà obligatori per reglament el mes que ve. Per aquest motiu, animen a tots els propietaris que encara no ho han fet, a portar durant aquests dies els seus animals per tal de fer l’analítica. Més de 2.000 ja ho han fet durant el darrer any. L’estalvi que representa aquest finançament és de 28,50 euros.

Tots els animals genotipats disposen d’una xapa que els identifica amb un codi QR que porten al collar. Un dels principals avantatges d’aquest nou cens, afirmen els comuns, és recuperar l’animal en cas de pèrdua o robatori, gràcies a la informació recollida. El cens d’ADN permetrà també identificar les actituds incíviques per part dels propietaris, com l’abandonament dels gossos i la deixadesa a l’hora de recollir els excrements a la via pública.

Comentaris (9)

Trending