Medi Ambient es prepara per si la població del corb marí gros creix en excés al Principat

Aquesta au no autòctona s’alimenta de peixos del riu i es considera que si hi ha massa exemplars es pot posar en risc l’equilibri de la fauna fluvial del país

Un corb marí gros.
Un corb marí gros.

Medi Ambient considera necessari controlar el creixement d’exemplars al país del corb marí gros. Es tracta d’una espècia no autòctona que, però, en els darrers temps s’ha detectat al país. Es considera que si el nombre d’animals s’incrementa en excés, pot suposar un risc per a la fauna fluvial del país. Per això es vol regular la seva població, si cal, foragitant-los.

El conseller de ministres ha aprovat el decret de gestió, control i regulació del corb marí gros a Andorra. Segons ha informat el Govern, el text estableix el pla a seguir en cas d’un augment significatiu del nombre d’individus d’aquesta espècie observats simultàniament, amb l’objectiu de limitar l’impacte sobre les poblacions piscícoles del Principat.

Fins ara, i amb l’objectiu de protegir la fauna fluvial autòctona, que és l’eix de l’alimentació d’aquest ocell, tècnics del departament de Medi Ambient en col·laboració amb els banders fan recomptes mensuals, entre novembre i març, d’aquesta espècie . En els darrers temps, s’ha  constatat un increment de la població i una presència permanent al país.

Per tant, s’ha aprovat un pla que estableix que, quan s’observi a tot el país un nombre d’individus superior a la mitjana dels recomptes dels 3 anys anteriors o es constati que pernocten al país, s’han de practicar uns controls d’individus en desplaçament foragitant-los per retornar-los fora d’Andorra. Les actuacions les faran els banders amb espantament sonor o visual. En cas que el pla de control per foragitament no sigui efectiu s’aplicaran altres mesures de regulació com la captura i sedació o tirs directes.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending