Controls acústics a establiments de l’eix Meritxell-Carlemany per queixes ciutadanes

Medi Ambient envia inspectors a ‘analitzar’ l’excés de decibels que estarien projectant alguns comerços, que en alguns moments haurien convertit l’espai en una mena de ‘discoteca’ a l’aire lliure

Equip de so d'un establiment a l'avinguda Meritxell.
Equip de so d'un establiment a l'avinguda Meritxell. Toni Solanelles

Les queixes ciutadanes han portat el ministeri de Medi Ambient a treure els inspectors de contaminació acústica al carrer. Més encara. Els darrers dies s’haurien enviat aquests analistes dels sorolls a controlar diversos establiments de l’eix format per les avingudes Carlemany i Meritxell. En algun cas, els decibels dels fils musicals dels comerços, volgudament encarats cap a la via pública, estaven passats de voltes.

Diverses fonts no oficials han confirmat que davant les queixes d’alguns ciutadans s’hauria decidit actuar. Més encara venint el bon temps que fa que molts veïns de les zones properes a l’artèria comercial del centre del país comencin a obrir finestres i balcons. I és que, han indicat alguns dels afectats, en alguns moments, l’eix es convertia en una veritable ‘discoteca’ a l’aire lliure que, a més a més, se superposava entre ella.

Les fonts oficials consultades no han pogut confirmar per ara el tipus de treball que s’ha estat fent i, encara menys, a quines conclusions s’hauria arribat. Cert és, però, que les darreres hores, després del pas dels inspectors, alguns dels establiments més protagonistes en aquest sentit haurien fet remetre les seves instal·lacions i, en conseqüència, la contaminació acústica -no pas agradable per tant- que tot sovint generaven.

WhatsApp Image 2022 05 17 at 2.31.28 PM
Mesurament acústic a l'aviguda Consell d'Europa. | TONI SOLANELLES

També els darrers dies s’haurien fet mesuraments en zones cèntriques, al tomb de la Rotonda, per comprovar l’impacte acústic que té, per exemple, la mobilitat sobre rodes. Són treballs que es van fent periòdicament per tenir dades que serveixin per analitzar impactes. A ningú se li escapa que hi ha vies del Principat, de component urbà, fins i tot residencial, on els vehicles hi circulen fent veritables estralls sonors.

Comentaris (7)

Trending