Marsol veu factible atorgar a liberals dos llocs elegibles a la llista

La cònsol considera acceptable la proposta però avisa que la darrera paraula la tindrà tot el comitè parroquial de DA

-
-

El camí cap a una llista conjunta sota el nom de Sumem per Andorra la Vella on, a més de Demòcrates per Andorra (DA), hi figurin representants de Liberals d’Andorra (LA), Coalició d’Independents (CdI) i Progressistes-SDP es va aclarint, tot i que encara falten obstacles per salvar. L’actual cònsol major i número 1 d’aquesta candidatura conjunta, Conxita Marsol, es mostra disposada a oferir dos llocs elegibles als socis al Govern tripartit –presumiblement el 4 i el 8-, però té clar que entre els vuit primers noms de la llista DA ha de tenir majoria i que, un cop es formi la candidatura, no vol que “es torni a parlar dels partits”.

Després d’uns dies on la possibilitat de pacte amb liberals s’havia refredat per les diferències de criteri sobre qui havia de ser el número 2 de la llista –DA sempre ha defensat que l’han de designar ells mentre que els blaus volien aquesta posició per a un dels seus candidats-, ara sembla que les negociacions es recondueixen. El president liberal,  Jordi Gallardo, hauria aconseguit temperar els ànims dels més crítics dins del comitè local a la capital i s’estaria disposat a acceptar un acord que els atorgués dos llocs d’elegibilitat segura en cas de triomf –el 4 i 8-.

Aquesta possibilitat no sembla que hagi de tenir impediments per part de DA. De fet, Conxita Marsol ha reconegut que li semblaria correcta, tot i que ha volgut advertir que la darrera paraula la tindrà el comitè parroquial. Aquest òrgan mantindrà en breu una trobada per acabar d’abordar aspectes de cara a les eleccions. Entre ells, ara sí, tancar definitivament el nom que ocupi el segon lloc de la candidatura. El nom que agafa força és el de l’actual cònsol menor, Miquel Canturri, que després d’un temps de dubtes ara sembla disposat a continuar, però tampoc es poden descartar les opcions d’alguns dels actuals consellers de comú.

La cònsol i futura candidata a la reelecció, però, ha deixat clar que hi ha dues condicions que s’hauran de complir pel pacte. La primera: DA ha de tenir majoria entre els vuit primers noms de la llista. Per tant, un mínim de quatre de vuit. L’altre requisit és que, un cop configurada la llista, s’ha de deixar de banda el partit pel qual entri cadascú a la candidatura. “Hem vingut a treballar per Andorra la Vella tots plegats i haurem de deixar de parlar de partits”, ha indicat.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending