Marsol anuncia que el comú i el Govern faran un centre multifuncional a Andorra la Vella

Marsol respon a les preguntes dels mitjans de comunicació aquest dilluns.
Marsol respon a les preguntes dels mitjans de comunicació aquest dilluns.
La cap de llista d’En Comú per Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha anunciat que, conjuntament amb el Govern, es construirà un centre multifuncional que acollirà esdeveniments i espectacles d’àmbit parroquial i nacional. El comú cedirà un terreny al Govern “i, fins i tot estem disposats a col·laborar més enllà”, ha assegurat la candidata a la reelecció.

Aquesta infraestructura permetrà deixar de fer els tancaments de l’aparcament del Parc Central i millorar així el servei per als ciutadans, evitant els problemes per estacionar els vehicles. “Com a país turístic que som necessitem un espai multifuncional i no podem continuar amb la precarietat actual ni continuar utilitzant l’aparcament del Parc Central per ubicar-hi espectacles, fires, el Cirque du Soleil, etc.”, ha defensat Marsol.

La cap de llista d’En Comú per Andorra la Vella ha incidit que “la capital ha de ser el centre de les activitats del país i, per tant, volem que el centre multifuncional estigui situat a Andorra la Vella”.
Respecte al terreny, ha indicat que “tenim dues o tres opcions, ja que gràcies a la bona gestió d’aquest mandat hem aconseguit diferents espais que poden acollir-ho”.

En concret, els terrenys disponibles són a l’aparcament de l’antiga plaça de braus, situats davant de l’edifici del Govern, un davant de Fener Boulevard i un altre a la Margineda. Fins i tot, també se n’estudia un a la zona de la Borda Nova.

La decisió final s’haurà de prendre conjuntament amb l’Executiu. El terreny preferit podria ser el de davant de l’edifici de Govern, “per la seva ubicació i per la quantitat d’aparcaments als voltants”, amb prop de 2.000 places. Econòmicament el Govern serà qui suportarà la construcció, mentre que la gran aportació del Comú serà el terreny. Concretament, els 2.500 metres de l’aparcament de Prat de la Creu de davant de Govern tenen un valor d’uns vint-i-un milions d’euros.

Marsol ha explicat que s’està negociant amb la família propietària de l’altra part, perquè la infraestructura ocupi tot l’espai. La part de terrenys del comú es va aconseguir “per la bona gestió i la bona negociació amb els propietaris, ja que van fer la cessió sense tenir encara la intenció de construir i, per tant, no tenien cap obligació de fer-ho.

 Els altres tres terrenys “també tenen el seu potencial i ja hem començat a parlar amb el Govern sobre quin podria ser el més adequat”. Marsol ha indicat que és una necessitat “urgent” que i es farà “tocant de peus a terra i sense endeutar-se”, tal com s’han fet els projectes d’aquesta legislatura.

Comentaris

Trending