L'oposició del comú d'Encamp força el cònsol a convocar un plenari per debatre l'acord amb Saetde

Comentaris

L\'oposició del comú d\'Encamp força el cònsol a convocar un plenari per debatre l\'acord amb Saetde
L\'oposició del comú d\'Encamp força el cònsol a convocar un plenari per debatre l\'acord amb Saetde

Els consellers socialdemòcrates i liberals del comú d’Encamp forçaran el cònsol de la parròquia, en una acció inèdita, a convocar una sessió de consell extraordinària per debatre el controvertit acord d’intencions signat al tram final del mandat passat per la corporació encampadana amb Saetde. La decisió dels consellers de l’oposició es basa amb el que estableix el reglament de funcionament de la corporació i arriba just de l’endemà que Jordi Torres Arauz reconegués la complexitat que té poder dur a la pràctica l’acord subscrit el setembre, a poques setmanes de l’inici de la campanya electoral per a les comunals. Hores d’ara, la corporació encampadana ja ha sobrepassat amb escreix el termini establert en el pacte per tal de donar forma jurídica a l’acord.

La fórmula utilitzada pels grups de l’oposició és una possibilitat inclosa dins del Reglament d’organització i de funcionament dels comuns, a l’apartat b de l’article 20, en què s’estipula que s’ha de convocar una sessió d’aquest tipus “quan ho demani la tercera part dels consellers de comú”. Entre el PS Independents i Liberals Indepedents sumen justament aquest terç: quatre dels dotze consellers. També s’estableix que els peticionaris “han d’indicar clarament els assumptes de l’ordre del dia, que són els únics susceptibles de tractament”, en aquest cas abordar l’estat de l’acord d’intencions signat entre el comú i la societat explotadora de les pistes d’esquí de la parròquia, Saetde. La normativa també deixa clar que “el cònsol major té l’obligació de convocar el consell en el transcurs de vint dies naturals següents a la presentació de la sol·licitud”.

Jordi Troguet, Maribel Lafoz, Joan Sans i Pere Marsenyach no tan sols demanen la convocatòria del plenari. També “sol·licitem que se’ns lliuri una còpia del dit acord d’intencions, amb els annexos corresponents, inclosos els informes tècnics i jurídics que se’n deriven, i de l’expedient de Saetde de què disposa la nostra casa comuna, amb els estatuts i propostes de modificacions i les actes dels consells d’administració”. Les dues formacions recorden que “la demanda conjunta de Liberals Independents i PS Independents és inèdita, ja que des de l’entrada en vigor del Reglament d’organització i funcionament dels comuns mai s’havia emprat aquesta possibilitat ni en el cas d’Encamp ni a cap de les altres sis corporacions”. I hi han afegir que “també és cert que davant  l'absència de la més mínima manifestació sobre aquest cas per part de la majoria comunal, tenint en compte la importància d’aquest assumpte i havent-se exhaurit el termini del dit acord d'intencions, els grups de l’oposició s’han vist obligats a fer ús d’aquesta figura normativa amb vocació d’empara”.

Comentaris

Trending