L’IPC avançat d’abril se situa en el 0,6%

Es manté en el mateix percentatge que el març

Secció de verdures d'un establiment d'Andorra.
Secció de verdures d'un establiment d'Andorra.
La variació interanual estimada de l’IPC al mes d’abril del 2020 és del 0,6%, segons el càlcul de l’indicador avançat que ha fet públic aquest dilluns el departament d'Estadística del Govern. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, es mantindria respecte a l’IPC avaluat al mes de març, i que era també del 0,6%.

Des d'Estadística destaquen que des del 16 de març, els investigadors  ja no van a recollir preus als punts de venda físics a conseqüència de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Per tal de garantir la recaptació de preus, en la mesura que ha estat possible, s’ha substituït la recollida física per la recollida telefònica i per Internet, en el cas que els consumidors puguin continuar adquirint aquests productes o serveis. En el cas dels productes o serveis que no es poden oferir segons les mesures de restriccions, s’ha imputat els preus segons recomanacions establertes per part de l’Eurostat.

Cal afegir que l’IPC avançat d’Espanya se situa al -0,7% i, en cas de confirmar-se, disminuiria set dècimes respecte a la variació registrada al mes de març. I pel que fa a França se situa al 0,4%. En cas aquest cas, suposaria una disminució de tres dècimes respecte a la variació registrada al mes de març.

Comentaris (3)

Trending