Liberals no descarta impulsar plataformes per ‘batre’s’ amb DA a Andorra la Vella i Escaldes

L’anunci demòcrata que imposaran els candidats a cònsol en les dues parròquies més poblades no s’ha posat gens bé en els seus socis de Govern

-
-
Liberals no renuncia a impulsar plataformes electorals per ‘batre’s’ amb Demòcrates per Andorra (DA) a la capital i Escaldes vist que la formació taronja, consideren, ‘va per lliure’ en les dues parròquies més poblades. L’anunci que els demòcrates triaran els dos primers candidats de les llistes que liderin no s’ha posat massa bé entre els liberals, que consideren ara per ara que se’ls menysté. “No sabem pas si tenen clar l’abast d’aquesta tàctica”, han remarcat fonts properes a la direcció de la formació presidida per Jordi Gallardo.

L’executiva liberal hauria vist amb malfiança l’anunci fet tant per la cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, com pel cap de Govern i president de Demòcrates, Xavier Espot. “Si no ens volen, no ens quedarem a casa”, han explicat fonts de la formació. No obstant, altres fonts han assegurat que tot plegat es pot tractar d’un malentès o una rebequeria d’uns o altres i que es veu difícil que Liberals d’Andorra puguin fer qualssevol moviment que posi en perill la coalició governamental atès que la situació a l’executiu és còmoda i que la formació té una força molt relativa.

No obstant això, però, les mateixes fonts han indicat que, certament, sí que l’executiva ja va anunciar que en aquells llocs on malgrat prioritzar les aliances amb les formacions que donen suport a Govern no s’arribés a cap acord es podrien promoure plataformes per fer notar el posicionament liberal però sense que ni les sigles ni el logotip del partit titularitzin la denominació del projecte per tal que no es visualitzi un enfrontament directe amb DA.

Malgrat que ni a Andorra la Vella ni a Escaldes no hi hauria hagut cap contacte ferm tendent a aconseguir una aliança demòcrataliberal, es considera que a la capital encara és factible, mentre que cada cop sembla més difícil una candidatura conjunta a Escaldes i després caldria veure la reacció del comitè liberal escaldenc, liderat, de facto, per un Higini Martínez Illescas que, de fet també, és un dels principals elements de distanciament entre demòcrates i liberals a la parròquia. Martínez Illescas voldria concórrer als comicis en una llista conjunta i DA no en vol saber res.

En principi, la possibilitat, molt tendra encara, que els liberals promoguin algun tipus de projecte en contra dels seus socis de Govern es limita a Andorra la Vella i Escaldes perquè són les dues parròquies a les quals els demòcrates es van referir aquest dimarts. No es pot descartar del tot, però, que el mateix escenari es doni a Encamp encara que és més improbable. Ara per ara hi ha negociacions en curs i el fet que el cònsol hagi renunciat a la compra del Prat Gran, que era un dels aspectes que distanciava els uns dels dels altres, pot facilitar l’entesa.

 

Comentaris (2)

Trending