Liberals denuncia que Escaldes ha fet cas omís a la petició d'Andorra la Vella de connectar la xarxa d'aigua

Comentaris

Liberals denuncia que Escaldes ha fet cas omís a la petició d\'Andorra la Vella de connectar la xarxa d\'aigua
Liberals denuncia que Escaldes ha fet cas omís a la petició d\'Andorra la Vella de connectar la xarxa d\'aigua

El comú d'Escaldes-Engordany no ha respost els darrers dos anys les peticions del comú d'Andorra la Vella de reprendre les tasques per interconnectar les xarxes d'aigua potable de les dues parròquies, un fet que, segons fonts coneixedores del projecte, hauria solventat si no tots sí gran part dels problemes que ha viscut des de l'estiu cap aquí la parròquia escaldenca. Fonts properes al partit liberal, que han denunciat la situació, han lamentat que "mai mai" des d'Escaldes no s'hagi mostrat una predisposició a avançar per fer realitat un projecte del qual fa molts anys que es parla.

El conseller de Medi Ambient de la capital i actual membre de la candidatura de Cd'I Liberals d'Andorra, Jordi Cabanes, va ser qui en dues ocasions va intentar contactar, per carta, amb el responsable d'Urbanisme d'Escaldes i cònsol menor, Marc Calvet. Cap de les dues missives no haurien obtingut mai resposta. De fet, la segona era un recordatori de la primera i insistia en mantenir una trobada per desenvolupar la segona fase de la interconnexió i fer efectiu l'enllaç. 

La primera de les missives està datada al 4 de juny del 2013, a mitjan del mandat que ara acaba. Entre altres coses, Cabanes proposava a Calvet una trobada entre els responsables polítics i tècnics en la matèria de totes dues corporacions i, també, els representants corresponents de la parapública Capesa, encarregada del manteniment i la distribució de l'aigua a Escaldes. En aquesta primera carta es proposava avaluar l'estat de les instal·lacions i repassar les visites realitzades i, en segon terme, analitzar les propostes d'actuacions i el calendari a dur a terme les mateixes.

El segon escrit va arribar pràcticament nou mesos després. Exactament, del 5 de febrer del 2014. Cabanes recorda que "no he rebut resposta" a l'anterior missiva. Després de recordar l'objecte de la mateixa, el conseller responsable de Medi Ambient al comú de la capital explica que per a la corporació d'Andorra la Vella és necessari reprendre els treballs per fer realitat la fase II de la interconnexió de les xarxes de distribució d'aigua potable. Les fonts liberals consultades, i on ara estan inscrits tant Cabanes com el cònsol major i cap de llista de Cd'I Liberals a la capital, Jordi Minguillón, han denunciat la situació i les continuades queixes mostrades per Escaldes. "Si s'hagués realitzat allò que s'havia emparaulat s'haurien evitat molts dels problemes. Hi ha hagut deixadesa", han assegurat les fonts.

Els caps de llista de Liberals Independents a Escaldes, Marc Magallón i Higini Martínez-Illescas, han assegurat aquest divendres que “accedint a aquesta petició s’hagués donat resposta certa a la problemàtica que ha sotmès a la població escaldenca a retallades d’aigua”. Els candidats han mostrat les cartes que, al seu entendre, demostren la voluntat de col·laboració del comú de la capital i alhora la manca de diligència del comú escaldenc en nitan sols respondre. “No hi va haver resposta, mai no hi hagut resposta, i això és el que denunciem des de la nostra candidatura”, apuntava Illescas. "Critiquem la manca de voluntat del comú escaldenc a actuar, d’entrada no responent oficialment a la invitació d’Andorra la vella. Què passaria si es donés una situació d’emergència en un moment de manca d’aigua? ens pregunariem per què no es va voler acceptar l’oferiment d’embrancament” conclou el número dos de la candidatura.

Comentaris

Trending