Liberals d'Andorra la Vella 's'enfoten' d'Escaldes bridant amb aigua de la capital

Comentaris

Liberals d\'Andorra la Vella \'s\'enfoten\' d\'Escaldes bridant amb aigua de la capital
Liberals d\'Andorra la Vella \'s\'enfoten\' d\'Escaldes bridant amb aigua de la capital

Que el bon humor també és present a la campanya és un fet. Ironia i sornegueria, també. O això almenys sembla quan quatre dels integrants de la llista de la Coalició d'Independents (Cd'I) Liberals d'Andorra la Vella han brindat amb aigua per demostrar la bona qualitat del servei a la capital. El número dos de la candidatura, Víctor Pintos; l'actual conseller de Medi Ambient i també candidat, Jordi Cabanes, i els membres de la llista Gerard Estrella i Clàudia Cornella han fet una visita aquest dimecres a la nova planta de tractament de les aigües per parlar de qüestions mediambientals i destacar el bon subministrament d'aigua a Andorra la Vella. Una clara al·lusió als problemes que té Escaldes, és clar.

La nova planta de tractament d’aigua potable, que ha d'entrar en funcionament en breu, permetrà reduir la presència d'arsènic al líquid. Jordi Cabanes ha explicat que aquesta planta representa un gran èxit de gestió, doncs d’un projecte inicial amb un cost de 4 milions d’euros, s’ha pogut construir amb una inversió de només 500.000€ gràcies a treballar amb una planta més moderna tecnològicament i basada en un sistema de filtres, sense tantes dificultats com es plantejaven en la primera opció.

Jordi Cabanes ha posat de manifest la bona situació en que es troba Andorra la Vella pel que fa l’abastiment d’aigua, ja que compta amb quatre captacions i també ha destacat que el compromís del Comú és seguir mantenint la més alta qualitat de l’aigua potable a la parròquia.  “Seguirem modernitzant la xarxa d’aigua –ha dit- i també la xarxa de comptadors, que ens permetin fer lectures immediates”. Ha fet un repàs a les actuacions que es concreten, en l’àmbit urbà, en mantenir els parcs, com el Parc Central, i l’embelliment floral, i també a mantenir l’arbrat urbà amb una proposta que ja s’ha començat a aplicar de modificar l’ enjardinat dels arbres al Prat de la Creu. Ha destacat també la importància de mantenir i senyalitzar els camins de muntanya i de seguir invertint en gestió forestal, un compromís que es va adoptar per part dels comuns i que suposa una inversió de 25.000€. Gerard Estrella, per la seva part, ha declarat que “Volem una transformació progressiva cap a una Parròquia sostenible, a nivell energètic i ambiental. I volem una parròquia compromesa amb el medi ambient i la sostenibilitat amb l’objectiu, a llarg termini, d’obtenir el segell europeu  de “Ciutat Verda”.

Per a aconseguir això, a més d’invertir en la millora i la seguretat de la xarxa d’aigües, participaran en el control i vigilància dels índex de contaminació, assistint d’una manera activa a les reunions de CTRASA i col·laboraran amb Govern i FEDA per al desenvolupament de plans de cogeneració energètica. Ha marcat com a un projecte primordial per promoure i ensenyar a protegir els espais naturals de la parròquia, el Centre d’ acollida de visitants situat a la plaça Lídia Armengol.

Comentaris

Trending