Liberals carrega contra el Govern i demòcrates per no voler seure ni a parlar amb els veïns de l’Adosa per l’ETR

Els consellers Jordi Gallardo, Judith Pallarés i Ferran Costa visiten zones alternatives a la triada per ubicar-hi l’estació elèctrica i lamenten que l’executiu no hagi volgut ni tan sols avaluar la viabilitat de les altres propostes

-
-

Liberals ha retret al Govern i al grup demòcrata que “no hagin tingut la voluntat de parlar amb els veïns per avaluar les opcions que proposen” en relació a un possible canvi d’emplaçament de l’estació elèctrica projectada a l’Aldosa de la Massana.  Així ho ha exposat la consellera general liberal Judith Pallarés, que juntament amb Jordi Gallardo i Ferran Costa, i acompanyats dels membres de la plataforma Aldosa Veïns Javier Iriarte i Alfons Valdés han visitat les diferents alternatives que els veïns consideren que serien menys perjudicials que la triada, ja que entre altres coses permetrien reduir l’impacte paisatgístic i augmentar la distància respecte als immobles habitats de la zona.

Pallarés ha explicat que “caldria com a mínim estudiar la viabilitat de les altres ubicacions proposades pels veïns per minimitzar l’afectació de l’entorn”. I que la forma d’actuar de l’executiu i de la formació que li dóna suport demostra “la seva manca de voluntat per seure a avaluar amb els veïns de l’Aldosa alternatives a la ubicació de l’ETR”. Entre les propostes de la plataforma veïnal destaca la del Bosc de les Paulelles, les instal·lacions s’emplaçarien en terreny comunal i situaria l’ETR lluny de qualsevol nucli habitat. Una altra proposta dels veïns és desplaçar l’ETR a un terreny adjunt al del projecte actual situat al Bosc de la Gonarda i que requeriria negociar amb el propietari per la seva instal·lació, ja que és privat.

El grup parlamentari liberal donarà suport a les dues esmenes al pressupost del PS i UL I que qüestionen tant la ubicació de l’ETR com l’impacte visual d’aquesta en el projecte plantejat pel Govern. Pallarés ha anunciat que “esperem poder debatre sobre l’ETR prevista al Bosc de la Gonarda en el si de la comissió de Finances i poder fer les nostres aportacions després de la visita realitzada avui”.

 

Comentaris

Trending