L’FC Andorra valora positivament la proposta d’una nova categoria entre Segona A i Segona B

Nogués considera que la idea anunciada per l’RFEF és interessant perquè “tindrà un caràcter més professional” i es mostra comprensiu amb la decisió de posar fi a la lliga regular

Nogués i Bartumeu Gabriel, gerent d'Autocars Nadal, signen el conveni.
Nogués i Bartumeu Gabriel, gerent d'Autocars Nadal, signen el conveni.

El director esportiu de l’FC Andorra, Jaume Nogués, veu amb bons ulls la possibilitat, apuntada des de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) de crear una nova categoria intermèdia entre Segona A i Segona B. La proposta s’ha fet juntament amb el pla per posar fi a la temporada, acabant ja la lliga regular, fet que suposa que els tricolors no tornaran a jugar aquesta campanya. Des del club s’entén la decisió, ja que “ja era molt difícil jugar deu partits i un play-off”.

Més enllà de la finalització de la temporada regular i de, si la situació sanitària ho permet, definir els ascensos a través d’una promoció unificada i a porta tancada, la gran novetat de l’anunci fet avui per l’RFEF és la voluntat de crear, a partir de la campanya 2021-22, una nova categoria, que faria de pont entre Segona A i l’actual Segona B. Nogués ha afirmat que “la veig bé”, ja que “seria un intermedi” i “facilitaria poder arribar” a la categoria de plata.

Així, ha apuntat que, ara, “és molt complicat arribar-hi perquè de 80 equips només pugen quatre”. En canvi, si es fa una categoria de vint equips en dos grups, “les possibilitats augmenten”. A més, a la nova categoria, “se li donaria un caràcter més professional”. Nogués entén que, malgrat que la proposta la van fer diversos clubs ja pensant en la temporada vinent, el més lògic és ajornar la seva posada en marxa, ja que “era massa just fer-ho aquest any”.

Sobre la decisió de posar fi a la lliga regular i de fer una promoció amb els quatre primers de cada grup en el moment que es va suspendre la competició, Nogués entén que cal ser “empàtic” amb l’RFEF perquè “tenia una situació difícil; cap opció era bona”. I és que, ha admès, el que s’hagués volgut era “acabar-ho tot”, però era extremadament complicat jugar “deu jornades més un play-off”. De fet, ha avisat, encara és molt difícil disputar ni que sigui aquesta fase d’ascens.

Per això, ha volgut deixar clar que, malgrat comprendre la decisió, el desig del club era seguir jugant i esgotar les opcions de “reenganxar-nos amb els partits que venia”, ja que “és una lliga on tothom perdia punts”. Nogués entén que “teníem la nostra oportunitat i crec que haguessin passat coses”.

El director esportiu del club tricolor adverteix, però, que la decisió d’ampliar la Segona B a cinc grups i fins a 100 equips “afegeix més dificultat”. I és que, a més clubs, “menys opcions” d’un ascens. Al seu entendre, “a la Segona B no li fa cap bé cinc grups, perquè encara la fa més àmplia”.

Etiquetes

Comentaris

Trending