L’empresonat per les pastilles d’èxtasi de la Seu no consta com a resident a Andorra

La policia del Principat indaga sobre l’home per saber els seus vincles al país i mirar de descobrir si hi feia ‘negocis’

-
-
L’home detingut dimarts a l’estació d’autobusos de la Seu en baixar d’un bus procedent de Barcelona que duia més de 2.100 pastilles d’èxtasi a la motxilla no consta formalment com a resident al Principat tot i que sí que és molt possible que hi visqués de manera clandestina o, com a mínim, que hi fes estades. La policia andorrana indaga sobre l’ara empresonat per saber dels seus vincles al país i mirar de descobrir si hi feia algun tipus de ‘negocis’. 

Encara que en ser enxampat per dos mossos d’esquadra que estaven fent un patrullatge ordinari va assegurar que li havien promès 500 euros per fer de correu i que calia que entregués els dos paquets en què estaven repartides les pastilles a una persona d’edat avançada, alta i robusta que l’esperaria a la instal·lació on para el transport de viatgers a la capital urgellenca, no està clar realment què pretenia fer amb l’èxtasi. 

I mentre la policia catalana treballa per mirar de saber l’origen de la droga, d’on hauria aconseguit l’assortit de pastilles -més d’un quilo i quart de pes net quan a l’Estat veí, més tolerant que Andorra, per aquest tipus d’estupefaent a partir d’un quart de quilo ja es considera quantitat notable- sabedors que el detingut les hauria aconseguit en l’àrea metropolitana de Barcelona, el cos d’ordre andorrà intenta lligar caps al Principat.

L’home va declarar que després d’entregar la droga al contacte de la Seu, que suposadament no coneixia, hauria continuat cap a Andorra on viu amb la seva xicota. Les indagacions policials sí que haurien portat cap a un domicili concret d’Encamp on hi hauria algunes peces del trencaclosques que encaixarien. La investigació encara està oberta. Ara per ara, l’home no consta formalment com a resident al Principat. Tampoc no té cap domicili conegut a Espanya, fet que va portar el jutge de la Seu a decidir el seu empresonament pel risc de fugida.

Segons les fonts consultades, sí que s’hauria detectat que durant l’hivern l’home hauria accedit dues vegades al país, encara que això no permet saber si van ser dos viatges puntuals per visitar qui fos a Andorra o, pel contrari, realment van ser dos moments que va sortir per viatjar abans a Espanya mentre realment estava fent vida a Andorra. El que està clar és que per l’activitat social que actualment hi ha tant a la Seu com al Principat, 2.100 pastilles d’èxtasi són moltes pastilles.

Una part de la droga que portava l'home detingut.

Relacionat

Presó per al suposat veí d'Encamp enxampat a la Seu amb més de 2.100 pastilles d'èxtasi

Comentaris (1)

Trending