Laurèdia en Comú considera que amb petites accions es pot revitalitzar la ramaderia

Comentaris

Laurèdia en Comú considera que amb petites accions es pot revitalitzar la ramaderia
Laurèdia en Comú considera que amb petites accions es pot revitalitzar la ramaderia

Laurèdia en Comú considera que amb petites accions, sobretot de baix cost, es pot contribuir de manera molt important a revitalitzar la ramaderia. Es tracta d'un sector molt important per a l'economia tradicional de Sant Julià, tal i com ha recordat el número tres de la candidatura, Joan Visa. L'integrant de la llista encapçalada per Josep Vila creu que els darrers anys no s’ha mostrat prou sensibilitat envers els ramaders i agricultors de la parròquia, la més activa del país en el sector.

 “El bestiar neteja el bosc de manera natural, sense malmetre l’entorn i de forma eficaç. Cal facilitar que els ramaders puguin fer la seva feina perquè hem de seguir sent una parròquia exemplar en aquest sector”. Així s'ha manifestat Visa durant la visita a una explotació ramadera prop de Nagol, acompanyat dels números dos i dotze de la llista, Julià Call i Agustí Boldú, respectivament. Visa ha manifestat que hi ha diverses actuacions de cost molt baix però de gran valor per tot el que comportarien. Una d’aquestes seria l’adquisició d’una mànega de maneig de bestiar per ajudar a carregar-lo i descarregar-lo quan s’ha de moure d’un prat a un altre. “Amb una petita inversió els ramaders podrien moure el seu bestiar amb més facilitat i apropar-lo a zones on actualment no s’hi pot accedir perquè el sotabosc o els camins estan bruts precisament perquè els animals no hi van a péixer”. 

El candidat ha recordat que la zona de Claror Perafita Prat Primer no és apta per entrar-hi amb maquinària que podria malmetre l’entorn, si bé amb el bestiar “es podria fer un manteniment i neteja dels boscos i camps sense cap impacte per a l’ecosistema i d’aquesta manera es protegiria la zona i es farien les tasques necessàries de seguretat per rebaixar riscos com per exemple els incendis”

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.